Két félidő, két gól

Két félidő, két gól

U15-U17-es vegyes leánycsapatunk remek győzelmet aratott a hasonló korosztályú burgenlandi tartományi válogatott ellen.

Illés Akadémia-Viktória U15-U17 – Őrvidéki tartományi válogatott 2–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U15-U17: Spilenberg M. – Márk Sz. (Mészáros D.), Sarang R., Pintér T., Szabó F. – Csejtei E., Harangi L., Simon E. – Csáki E., Vass A., Kleinert P.
II. félidő: Spilenberg M. – Giczi K., Mesterházy I., Lakatos L., Mészáros D. – Ceglédi B., Sági F., Alasz H. – Csombor L., Nagy B., Váraljai V.
Gólszerzők: Kleinert P., Csombor L.

Kedden este újabb állomásához érkezett akadémista leányaink bajnoki felkészülése. U15-ös, valamint U17-es vegyes csapatunk ezúttal a 2006-2008-as születésű játékosokból álló, Őrvidéki (Burgenland) tartományi válogatottal nézett farkasszemet létesítményünk műfüves pályáján. Már a mérkőzés első perceiben érezhető volt, hogy hajtós, kemény találkozóra van kilátás, ez pedig szinte a teljes játékidőre igaz lett. Az összecsapás nagy részében mi birtokoltuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, ellenfelünk főként a szélsők gyorsaságát, sebességét próbálta kihasználni. Az U17-es korosztálynak a vezetést is sikerült megszereznie az első játékrészben, egy szép átlövésből Kleinert Petra talált a kapuba. A második félidőben aztán jöttek Luki András tanítványai, akik szintén kontrollálták, kézben tartották a mérkőzést, mindeközben pedig szépen, sokszor látványosan is futballoztak. Egy okos kiugratás után aztán Csombor Luca gurított az osztrák csapat hálójába, megduplázva ezzel előnyünket. A győzelem nem forgott veszélyben, a lányok kitettek magukért, és egy újabb olyan mérkőzésen van mögöttük, amiből rengeteget tudtak tanulni.

Pozitív benyomásaim vannak a mérkőzésről, rengeteg olyan dolgot láttam, amire lehet alapozni. Sokat birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, illetve védekezésben is stabilak voltunk. Úgy éreztem, hogy együtt van a csapat, mindenki tudja a dolgát, ami a teljesítményeken is meglátszott. Az azért látszott, hogy erőnlétben vannak még problémák, de folyamatosan térnek vissza a játékosok, akik most kapnak igazából komolyabb terhelést. Aminek külön örülök, hogy ezt is jól megoldottuk, éreztük, hogy melyek azok a periódusok, amikor kicsit vissza kell állni, erőt gyűjteni. Összességében nagyon örülök a látottaknak, úgy gondolom, hogy egy remek erőfelmérőn vagyunk túl, amely remekül szolgálta a felkészülésünket

– mondta Luki András, az U15-ös csapat vezetőedzője.

Elégedett vagyok a lányokkal, mert azt láttam tőlük, hogy amit a legutóbbi edzéseken gyakoroltunk, azt igyekeznek visszaadni a pályán. A hangsúly az előrefelé történő labdaátvételeken volt, ezeket többé-kevésbé jól meg is oldottuk, de nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy nincs hiányérzetem. Sérülések, betegségek miatt egyáltalán nem tudtunk teljes létszámban edzeni, az összeszokottság pedig szemmel láthatóan hiányzott, és ez főként a kapu előtti mozgásokra, mozzanatokra volt igaz. A hozzáállásra, akarásra ezúttal sem lehetett panaszom, nagyot harcoltak a lányok, keményen beleálltak a meccsbe, a párharcokba. Hamarosan következik az első bajnoki mérkőzés, addig is megyünk tovább, és dolgozunk

– értékelt Győrffy Mátyás, az U17-esek vezetőedzője.