Két egykori akadémistánkkal érkezik a Barcika

Két egykori akadémistánkkal érkezik a Barcika

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a Kazincbarcika együttese látogat Szombathelyre. A vendégek keretében ott lesz Auer Ákos és Tóth-Gábor Kristóf is.

Auer Ákos február elején érkezett az Illés Akadémiáról a Kazincbarcika csapatához. A roppant tehetséges védőnek nagyon jól sikerült a beilleszkedés, a társak hamar befogadták. Eddig túlságosan sok játéklehetőséget nem kapott, de fiatal korából adódóan is türelmesen vár arra, hogy eljöjjön az ő ideje. Akár már vasárnap Szombathelyen a Haladás ellen.

Eddig ugyan csak egy mérkőzésen léptem pályára a Kazincbarcika színeiben, de úgy gondolom, hogy akkor nem okoztam csalódást. Szerintem bemutatkozásnak jó volt. Abban nagyon bízom, hogy Szombathelyen is szerepet kapok majd, már csak azért is, mert nagyon szeretném megmutatni korábbi és jelenlegi társaimnak is, hogy van bennem potenciál. Persze azért jobban izgulok a Hali elleni derbi előtt, de ez természetesnek mondható. A kiesés elleni harcban kifejezetten fontos lenne számunkra egy bravúrgyőzelem, ám döntetlennél rosszabb eredményre nem számítok. A véleményem szerint nagyon kevés gól lesz, lehet, hogy csupán egyetlen találat dönt majd a három bajnoki pontról. Remélem, hogy azt mi szerezzük

– fogalmazott Auer Ákos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes keretében egy másik Illés-nevelés is megtalálható: Tóth-Gábor Kristófot az élvonalbeli Budapest Honvéd adta kölcsön a kiesés ellen hadakozó NB II-es gárdának.

Jól érzem magamat a Kazincbarcika csapatánál. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy Auer Ákos személyében egy régi ismerőssel futballozhatok együtt. Vele régebben az Illés Akadémián is nagyon jóban voltunk, és ez azóta sem változott. De a többiekre is csak jót mondhatok, igen rendes közösségbe csöppentem az év elején, amikor kölcsönbe érkeztem ide. Most nekünk minden pontra szükségünk van, éppen ezért a győzelem reményében utazunk a vasi megyeszékhelyre. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy 3–1 lesz ide. Nagyon szép emlékek kötnek Szombathelyhez, de most, ha lehet, gólokat szeretnék lőni a Halinak. Persze akkor sem lennék szomorú, ha én nem lennék eredményes, de a csapatunk nyerne

– zárta szavait egy kis esélylatolgatással Tóth-Gábor Kristóf.

A Szombathelyi Haladás–Kolorcity Kazincbarcika SC-mérkőzés április 11-én vasárnap 17.00 órakor kezdődik a Rohonci úti stadionban. A találkozót a vasi zöld-fehérek a 8., míg a vendégek a 18. helyről várják. A két gárda őszi mérkőzését a Hali idegenben nyerte meg 1–0-ra Tóth Barna 88. percben szerzett találatával.

Nyitókép forrás: Boon.hu (Bujdos Tibor)