Két edzés, aztán két felkészülési mérkőzés

Két edzés, aztán két felkészülési mérkőzés

Akadémiánk három növendéke, Debreceni Zalán, Tóth Milán és Kállai Kevin vett részt az U19-es magyar válogatott négynapos összetartásán. A részletekről Tóth Milánt kérdeztük a hazaérkezésük után.

Vasárnap kezdődött és szerdán ért véget a Lipóton megtartott edzőtábor. Mi vasárnap este, a Gyirmót elleni bajnokit követően indultunk el az összetartásra, ahol este felmérések, regeneráció szerepelt a programban. Hétfőn két gyakorlás volt, az egyik reggel, a másik pedig délután. Ezeken lényegében már a keddi és a szerdai mérkőzésekre készültünk. Mozogtunk és átbeszéltük a taktikát.

A jegyzőkönyvet elnézve a keddi, szlovákok elleni derbin Zalán és Kevin, valamint a nem is olyan régen még Illés Akadémista Szalay Szabolcs kezdőként szerepelt, míg te csereként léptél pályára. Szerdán viszont már te voltál kezdő a Csákvárral megvívott összecsapáson.

Ez így van. A szlovákok ellen 30 percet kaptam Oross Márton szövetségi edzőtől, a Csákvár ellen viszont már végig a pályán lehettem. Nagyon régen, jó másfél éve nem játszott ez a korosztály semmilyen mérkőzést, így nagyon látszott rajtunk a meccshiány, de ez a szlovákokra is igaz volt. Ettől függetlenül szerintem egy jó színvonalú, nagy iramú összecsapás volt, melyen egyetlen gól döntött. Igazából össze kell még szoknunk. Soha nem szerepelt még a csapatunk ilyen összetételben, és ez bizony meg is látszott a pályán. Szokni kell még egymást, és ez a Csákvár elleni találkozón is megmutatkozott. Ezt egyébként 3–2-re veszítettük el.

Ez a bizonyos összeszokás pedig azért is fontos lehet, mert tavasszal Európa-bajnoki selejtezők várnak rátok. A csoportunkban pedig kemény ellenfelek, Norvégia, Izland és Andorra szerepelnek.

Mindenképpen ki szeretnénk jutni a kontinenstornára, így ebből a kvartettből egyértelműen a továbbjutás a cél. Nem is beszélünk másról. Optimistán tekintünk előre. Lesz még két összetartás, melyeken tökéletesen fel kell készülnünk a tétmeccsekre. Ha jól tudom még két edzőmérkőzés is szerepel a programban.

Ezek közül az első február 17-én a horvátok ellen éppen Szombathelyen lesz.

Jó érzés lesz a Haladás stadionjában válogatott szerelésben pályára lépni. Nagyon várom már azt az összecsapást, ahogy az osztrákok elleni edzőmeccset is, ami nagyjából négy hét múlva lesz esedékes. Persze ehhez az kell, hogy továbbra is élvezzem Oross Márton bizalmát.

A szövetségi edző nem is olyan régén még az Illés Akadémián dolgozott, így azért tudja, hogy mit várhat tőletek.

Ez így van. Úgy gondolom, hogy ez a mester számára és nekünk is komoly előny. Persze ez nem jelenti azt, hogy páholyban érezhetnénk magunkat. Nagyon jó érzés a válogatott címeres mezét viselni és én a továbbiakban is megteszek mindent annak érdekében, hogy ezt minél többször megtehessem, erről a két akadémista csapattársam, Debreceni Zalán és Kállai Kevin is hasonlóan gondolkodik.

Nyitókép forrása: Páll Áron, www.mlsz.hu