Két dupla és három szimpla

Két dupla és három szimpla

Az Illés Akadémia U13 szép gólokat elérve megérdemelten győzött.

Illés Akadémia U13 – Gyirmót SE Győr 7–0 (2–0, 0–0, 3–0, 2–0)
Illés Aka. U13.: 
Nagy Zs. – Angler, Szakály, Axnix – Hideg, Papp M. – Nyári, Grádvohl, Horváth Á. Cserék: Szalai-Horváth – Laczó, Hányi, Szántó, Vert Zs., Moldován, Tasnádi, Tóth D., Marian. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: 
Grádvohl (12., 1–0; 14., 2–0), Horváth Á. (44., 3–0; 60., 5–0), Hideg (59., 4–0), Moldován (65., 6–0), Szántó (69., 7–0)

Ezzel a fordulóval ér véget az első kör az U13-as bajnokság észak-nyugati csoportjában: a mieink 8 mérkőzést játszottak le eddig, öt győzelem és három vereség a mérleg. Hazai pályán mindhárom eddigi találkozóján bezsebelte a három pontot Nagy László legénysége, és erre készültek ma is a fiúk. A kék-sárgák eddigi idegenbeli mérkőzéseiket elveszítették.

Nyári Olivér lövése nyitotta meg a meccset, aztán a 10. percben Horváth Ármin-Nyári Olivér volt a labda útja, utóbbi középre lőtt labdáját Grádvohl Kristóf nem sokkal pörgette a jobb kapufa mellé. Nem sokkal később már nem volt hiba: Grádvohl az alapvonal közelében a kapust is kicselezte és a bal sarokba gurított, 1–0. A 14. percben letámadtuk a hátra passzoló vendégeket, Horváth Ármin megszerezte a labdát, önzetlenül kiszolgálta Grádvohlt, aki közelről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a jobb oldali kapufa belső éléről vágódott a hálóba, 2–0. A 30. percben Tóth Dénes pontos beadását Moldován Levente tette kapura, de védett a vendégkapus. Tóth szöglete után Vert Zsolt lőtt mellé, aztán a második negyed hajrájában Hányi Dávid blokkolt remekül egy gyirmóti lehetőségnél.

Fordulást követően Nyári Olivér a középpályán remekül ugratta ki a jobb szélről belépő Horváth Ármint, aki két védővel a nyakán belépett a büntetőterületen belülre és 6 méterről nagy erővel a rövid felsőbe bombázott, 3–0. Papp Máté jól lépett meg a bal szélen, az alapvonalról középre gurított, ahol pompás ütemben érkezett Hideg Botond, de pont a kapus kezébe emelt, ahogy Papp és Nyári újabb próbálkozásainál is a hálóőr volt a végállomás. A 59. percben Papp beadását Grádvohl a felső lécre fejelte, ám a kipattanónál Hideg Botond reagált a leggyorsabban, és a jobb felsőbe emelt (4–0), egy perc múlva pedig Horváth Ármin kapott remek labdát és higgadtan gurított a jobb alsóba, 5–0.

A 65. percben Szántó Nimród lövését csak kiütni tudta a vendégkapus, így Moldován Levente könnyedén belsőzhetett az üres kapuba, 6–0. Nem sokkal később Szántó is feliratkozott a góllövők közé: 11 méterről nagy erővel lőtte ki a bal felső sarkot, 7–0. A hajrában Marian Raul pontos beadását Moldován a felső lécre stukkolta.

A mieink ilyen arányban is megérdemelten győztek.

Ma egy szerényebb képességű ellenféllel találkoztunk, amiből helyenként küzdelmes mérkőzés alakult ki. A kezdeti tapogatódzás után mi kifejezetten jól játszottunk, teljesen megérdemelten nyertük meg a meccset. A védekezésünk jól működött, kapura tartó lövést sem engedélyeztünk a gyirmótiaknak, míg támadásban szellemesek és kreatívok voltunk, látványos gólokat szereztünk

– mondta Nagy László a találkozót követően.