Két akadémistánk is kezdett a Lafnitz ellen

Két akadémistánk is kezdett a Lafnitz ellen

Tarján Patrik 45 percen át, míg Szijjártó Ármin végig a pályán volt az osztrák gárdával vívott felkészülési mérkőzésen. Ráadásul utóbbi növendékünk szerezte a mérkőzést eldöntő találatot.

Németh Szabolcs vezetőedző Verpecz – Kállai K., Csató, Németh M., Tarján – Monori, Tóth Máté, Holdampf, Kiss B. – Tóth-Gábor, Szijjártó Á. összeállításban küldte pályára az osztrák másodosztályú SV Lafnitz ellen a Szombathelyi Haladás csapatát. Azaz a szakember Tarján Patrik és Szijjártó Ármin személyében két jelenlegi akadémistánknak is bizalmat szavazott. A „régebbiek” közül pedig Kállai Kevin, Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté, valamint Kiss Bence került be a kezdőbe, míg Doktorics Áron a kispadon várt bevetésre.

A mérkőzés kifejezetten jó iramban kezdődött és már a 8. percben megszerezte a vezetést a Hali: Tóth-Gábor Kristóf forintos labdáját Monori Norbert lőtte a hálóba. Ezt követően a vendégek vették át az irányítást, de nagyobb helyzeteket csupán a félidő hajrájában tudtak kialakítani, de akkor kétszer is közel jártak az egyenlítéshez.

A szünetben Németh Szabolcs több poszton is cserélt, így Tarján Patrik helyére Bosnjak Predrag érkezett. Szijjártó Ármin viszont maradt, annyi különbséggel, hogy a bal oldal után a jobb szélen rohamozhatta az ellenfél kapuját. Bár a második játékrész elején inkább az osztrákok támadtak, akik a 63. percben egy szép támadás végén ki is egyenlítettek. A végjátékban aztán előbb Stieber András dönthette volna el a derbit, de 18 méteres lövése a kapufán csattant, majd pedig Szijjártó Ármin következett: akadémistánk Lencse László passzát vágta a hálóba, és ezzel ki is alakította a 2–1-es végeredményt.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Képzett, jó játékosaik voltak minden poszton. Szerintem mi is jól játszottunk és a végén sikerült nyernünk. Végre megszereztem az első gólomat a felnőttek között. Németh Milu hozta fel nagyon szépen a labdát, aztán Lencse Lala kapta, aki igen-igen önzetlen volt és nekem szinte már csak a hálóba kellett bepasszolnom a labdát. Remek érzés győztes gólt rúgni, főleg a felnőttek között. Ez nagy motivációt arra, hogy megrúgjam a másodikat is

– fogalmazott a meccset követően roppant boldogan Szijjártó Ármin.

Másik jelenlegi növendékünk, Tarján Patrik az első félidőben kapott lehetőséget. Tari baloldali védőkén kifejezetten jól tette a dolgát, a 30. percben pedig volt egy remek felfutása, de a beadása sajnos nem talált csapattársat.

Hajtós meccset játszottunk egy nagyon jól felkészített csapata ellen. Úgy érzem, hogy sikerült jól megoldanom azt a feladatot, amivel a Németh Szabolcs megbízott. Jól éreztem magamat a pályán, jó volt játszani

– mondta a lefújás után Tarján Patrik.