Katona Pisti szűk félórát játszott

Katona Pisti szűk félórát játszott

Akadémistánk a második félidő derekán lépett pályára azon a mérkőzésen, amit U17-es válogatottunk 2–1-re veszített el a vendég olasz fiatalok ellen.

A kontinensünk legszűkebb elitjébe tartozó portugálok, spanyolok és hollandok után egy negyedik nagyágyúval, az olaszokkal méri össze két mérkőzésen is a tudását a jövő tavaszi hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es labdarúgó-válogatott. Belvon Attila szövetségi edző a Telkiben lejátszott első mérkőzésen az Illés Akadémia támadóját, Katona Istvánt a cserejátékosok közé jelölte.

A mérkőzés így is magyar helyzetekkel kezdődött és a 27. percben Varga Zétény hatalmas találatával a vezetést is sikerült megszerezni. Viszont nem sokáig örülhettünk ennek, ugyanis a taljánok szinte postafordultával egyenlítettek is: Leonardo Mendicino vette be a kapunkat. Az 1–1-es állás pedig a szünetig nem is változott.

Térfélcsere után adódtak helyzetek itt is, ott is. Aztán a 63. percben Simon Benedek helyére Katona Pisti érkezett a pályára. Újabb gólt viszont nem akadémistánk, hanem az olasz Tommaso Ravaglioli ért el, így a találkozót 2–1-re a vendégek nyerték meg.

Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben, az olaszok egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, végig kiegyenlített volt a találkozó. Voltak ugyanakkor pozitívumok a játékunkban, örülök annak, hogy az első félidőben jól játszottunk, szép gólt szereztünk, és helyenként a második félidőben is nyomást tudtunk gyakorolni az olaszokra. A csütörtöki mérkőzésen jobban kell figyelnünk arra, hogy az ellenfél támadásba történő átmeneteit határozottabban, dinamikusabban védekezzük le, és a saját támadó átmeneteinkből is többet kell kihoznunk. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen hasonlóan szervezetten játszunk majd, de eredményességben előrébb tudunk lépni

 – nyilatkozta az mlsz.hu kérdésére válaszolva Belvon Attila szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 11 órai kezdéssel ismét összeméri erejét, felkészültségét Telkiben.