Kár a második negyedért

Kár a második negyedért

Hiába játszott a mérkőzés jelentősebb részében jobban ellenfelénél akadémiánk U13-as csapata, mivel egy elrontott etap miatt „csak” 2–2-es döntetlen lett a zöld-fehér rangadó vége.

Illés Akadémia U13 – ETO FC Győr U13 2–2 (0–0, 0–2, 0–0, 2–0)
Illés Aka. U13:
Schepanski – Németh B., Orbán, Székely, Szalma – Molnár B., Magadics, Módly – Szabó B. Cserék: Hajba B. – Dörnyei, Reiber, Angler B., Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Molnár B. (62., 1–2), Orbán (76., 2–2)

Szabó Botond távoli lövése vezette be a meccset, ami csak néhány centivel kerülte el a kapu jobb alsó sarkát. Nem sokkal később viszont a győriek egy gyors kontra végén már jobban céloztak, de szerencsére Schepanski Noah lábbal védeni tudott. A 13. percben aztán ismét kapusunk volt a főszereplő: egy életerős löketet paskolt szögletre. Az etap végén Németh Barnabás is megeresztett egy kemény lövést, de az eredmény maradt 0–0.

A második felvonás aztán egy ETO-góllal indult: Tóth-Ludvai Dávid vette be a kapunkat. A 27. percben kis híján egyenlítettünk, ám Szabó Boti remek szabadrúgását a Rába-partiak cerberusa hatalmas bravúrral kipiszkálta a jobb felső sarokból. A 34. minutumban rossz helyen veszítettünk labdát, és ezt a győriek egy újabb találattal büntették, így a második felvonás végén már 2–0-ra vezettek.

Térfélcsere után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai, akik a 49. percben szépíthettek volna, de a Módly Samu által kiharcolt büntetőt nem sikerült értékesíteni. A folytatásban is a mieink domináltak, de nem tudták bevenni az egyre inkább fáradni látszó vendégek kapuját.

Az utolsó etapban viszont megtört a jég: a 62. minutumban Módly Samu jobbról érkező beadását Molnár Barnabás bólintotta a hálóba. A 76. percben pedig jött az egyenlítés is. Ekkor Molnár Barni szabadrúgása után Orbán Roland egalizált, kialakítva ezzel a 2–2-es végeredményt.

Megmondom őszintén, hogy elégedett vagyok a gyerekekkel, mert több volt az olyan negyed, amikor dominálni tudtunk egy nagyon jó csapat ellen. Sajnos a második etap gyengébb játéka a győzelmünkbe került. Viszont komoly fegyvertény, hogy az utolsó 20 percben 0–2-ről is fel tudtunk állni. Ez azt bizonyítja, hogy a csapat mentálisan is tökéletesen rendben van. Véleményem szerint a játéképítésben felül tudtuk múlni az ellenfelünket. Igazából két olyan kontrából kaptunk gólt, amikor a győriek támadóját sebességben nem tudtuk levédekezni. Összességében tényleg nem lehetek elégedetlen a csapattal

– összegezte a történéseket Szűcs János vezetőedző.