Kállai Kevin berobbant

Kállai Kevin berobbant

A Szombathelyi Haladás hat meccset játszott novemberben: a fiatalok közül Kállai Kevin és Schuszter Ronald voltak azok, akik mindegyiken pályára léptek. Kállai Kevinnel beszélgettünk.

A 2020/2021-es Merkantil Bank Ligában a középmezőny legelején tanyázik a Szombathelyi Haladás. Mátyus János bátran támaszkodik a fiatalokra. Nem csak azokra, akik már „elvégezték” az Illés Akadémiát, hanem a jelenlegi tanítványainkra is. Így augusztus óta szerepet kapott Dezamits Dominik, Debreceni Zalán, Kállai Kevin, Schuszter Ronald, Szalay Szabolcs és Tóth Milán is. Kállai Kevin november elsején debütált, és azóta mind a hat találkozón játszott.

A DVSC ellen remek meccsen ikszelt a Haladás. Olyan válogatott futballisták ellen szerepeltél, mint Dzsudzsák Balázs, Varga József, Korhut Mihály, Bódi Ádám vagy Ferenczi János.

Örültem, hogy ismét számított rám Mátyus János, nagyon jó érzés volt játszani a Rohonci úton – nekem leginkább a Hali-tábor támogatása hiányzott.

Általános vélekedés volt a meccs után, hogy a sok fiatallal operáló Haladás nem ijedt meg, és a bátor játék kifizetődött.

Nagyon bántott mindenkit a Budaörs elleni vereség, és úgy érzem, sikerült az igazi karakterünket megmutatni. Kár, hogy nem sikerült a győzelem, de nem lehetünk elégedetlenek.

A bátorságról te is tanúbizonyságot tettél: egy lapos passznál alaposan becsaptad a 22-szeres válogatott Korhut Mihályt.

Jó passzt kaptam Mocsi Attilától, és azzal, hogy nem értem a labdához és lefordultam róla az oldalvonal felé, előnybe tudtam kerülni. Nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani a szituációnak, nem is azt néztem, ki az ellenfelem a párharcban – igazából a legjobbamra törekedtem.

Milyen feladatot kaptál ezúttal?

Mindenek előtt azt kérte tőlem a mester, hogy élvezzem a játékot. Játsszak keményen, és adjak be pontosan – és sose feledkezzek meg arról, hogy a védekezésem 100%-os legyen.

Ha valaki egy hónapja azt mondja: Kevin, november végén túl leszel hat meccsen a felnőttek között, és játszol Dzsudzsák vagy Korhut ellen, akkor azt elhiszed?

Őszintén? Nem mertem gondolni rá. Ám nagyon örülök, hogy így alakult. Keményen dolgozom a továbbiakban is, célom, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, aztán az, hogy stabil kezdő lehessek a Haladásban.

Az NB II mellett az U19-es két találkozón is szerepeltél, és négy gólt rúgtál.

A Paks és a Diósgyőr ellen játszottam, és két-két találattal tudtam hozzájárulni a győzelemhez. A találkozók előtti edzéseken részt vettünk „visszajátszókként”, ennek megfelelően igyekeztünk helytállni.

A Szombathelyi Haladásra még két mérkőzés vár 2020-ban. Jövő hétfőn a BFC Siófok érkezik Szombathelyre, míg december 13-án Szolnokon zárják az évet a zöld-fehérek.