Jól küzdöttek az U16-os lányok

Jól küzdöttek az U16-os lányok

Ferencsik Evelin és Győrffy Mátyás együttese ezúttal is „házon belüli” edzésjátékot tartott a Lurkó 13-as csapatával.

Akadémistáink a Szabó Kiara – Jánosi Dorottya, Szabó Liliána, Egervölgyi Liza, Szabó Fanni – Csáki Eszter, Simon Enikő (Németh Mirtill), Csejtei Emília, Kleinert Petra – Bokor Anna (Vámos Tímea), Váraljai Vanda (Hopp Kata) összeállításban léptek pályára.

A játék első felében a lányok próbálták járatni a labdát és a rövidpasszos futballra helyezni a hangsúlyt, de érezhetően benne volt a lábakban az eddig elvégzett munka, ebből pedig a fiúk előnyt tudtak kovácsolni. A hozzáállással, elszántsággal azonban így sem volt gond, Váraljai Vanda pedig harcosságának köszönhetően meg is szerezte a vezetést. A szünet után mindkét csapat játékán érezhető volt a fásultság, fáradtság, sok hibával játszottak a felek. A Lurkósok a helyzeteik közül aztán egyet gólra tudtak váltani, így egy 1–1-es eredmény, valamint egy tanulságos és hasznos erőfelmérő van az együttesek mögött.

Sokadik alkalommal találkoztunk fiúcsapattal, a kétkapuzást pedig szokás szerint eléggé álmosan kezdtük. Vártuk, hogy a lányok felpörögjenek, és elkezdjünk végre szép focit játszani, ám ez sajnos nem így lett. Fáradtak voltunk, amin nem tudtunk átlendülni, ez végig jellemző volt a lányokra. A labdakihozatalokat, amiket gyakoroltunk, szépen megcsináltuk, de sajnos félpályához érve ötlettelenek voltunk, nem igazán tudunk helyzeteket kialakítani. Amit természetesen gyakorolni fogunk, van még rá időnk, hiszen a cél az, hogy többször eljussunk az ellenfelünk kapujáig. Mindenképpen nagyon hasznos volt ez az edzésjáték a felkészülés szempontjából, és bízunk benne, hogy a szombati, következő erőfelmérőig orvosolni tudjuk majd a hibákat

– értékelt Ferencsik Evelin edző.