Jobbnak bizonyultak az izraeliek

Jobbnak bizonyultak az izraeliek

Telkiben szerepelt Horváth András csapata az izraeli Maccabi Haifa ellen.

Maccabi Haifa U19 – Illés Akadémia U19 5–0 (2–0)
Illés Aka. U19: Kovács M. – Frák, Kovács B., Kozári, Stifter – Kovács P., Pruska, Szvoboda, Horváth J., Tama, Mayer. Cserék: Pataki – Váncsa, Halász, Bonyhárd, Mozsár, Zsédely. Vezetőedző: Horváth András.

Újabb nemzetközi mérkőzés várt az Illés Akadémia U19-re: legidősebb korosztályunk Telikbe buszozott, ahol a hazánkban edzőtáborozó Maccabi Haifa volt az ellenfelünk. Hamar kiderült, hogy egy kifejezetten erős csapattal kell megküzdeniük Kozári Norbertéknek. Az izraeliek gyorsak és erőszakosak voltak, emellett pedig a futballtudásuk is kiemelkedő volt. Egy top utánpótlás csapattal találkoztunk, egy másik futballkultúrával: tavasszal csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak el a bajnokság első helyétől, így az UEFA Youth League indulást jelentő pozícióról. Elsősorban a labdaszerzések után voltak rendkívül kombinatívak, a szünetre pedig kétgólos előnyre tettek szert. A mieink tették a dolgukat becsülettel, labdaszerzés után azt megbecsülve igyekeztünk átmenni támadásba, de a befejező zónában nem voltunk eléggé élesek. A második félidőben ismét csak a haifaiak találtak be, így 5–0-ra győztek.

A csapatom előtt le a kalappal: végig brusztolták az egész meccset. Egy felnőtt(es) focit játszó, a nemzetközi szintet simán megütő ellenféllel találtuk magunkat szembe: közülük többen a magyar első osztályban is megállhatták volna a helyüket. Nem tudok szemrehányást tenni a srácoknak: nem voltunk képesek felvenni azt a gyorsaságot, amit az átmenetekben produkáltak az izraeliek. Ennek ellenére, amikor labdát szereztük, építettük a támadásainkat, ám a 16-osnál nem volt bennünk meg az az energikusság, ami a gólszerzéshez szükségeltetett volna. A srácok is elmondták, mennyire más egy ilyen mérkőzés és hogy ebből a 90 percből is mennyit lehetett tanulni. Az eredmény tekintve szebb születésnapról álmodtam…

– mondta a ma a negyvenkettediket betöltő Horváth András.