Jó második félidő – de vereség Olaszország ellen

Jó második félidő – de vereség Olaszország ellen

U19-es női labdarúgó-válogatottunk az Eb-selejtező minitorna második mérkőzésén – jó teljesítményt nyújtva – 3–1-es vereséget szenvedett a házigazda olasz csapattól.

Ellenfelünk az erős széltől is támogatva, egyéni hibákat kihasználva szerzett kétgólos előnyt, de a mieink szépíteni tudtak. A hajrához közeledve az egyenlítésre is volt esélyünk a lényegesen esélyesebbnek tartott Olaszország ellen, de egy ajándékba kapott tizenegyessel eldöntötték a mérkőzést.

Az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül ezúttal a szünetben becserélt Kiss-Lantos Hanna játszotta a legtöbbet, illetve pályára lépett Csizmadia Zsófia is – de őt sajnos utóbb le kellett cserélni. A találkozó után Zsófiát faggattuk:

Az első félidőben, ahogy várható volt, inkább az olaszok domináltak, és a szél is nekik kedvezett. Nehezen tudtuk kihozni a labdát. Szereztek is két gólt. A második félidőben, azért már tudtunk meglepetéseket okozni, többször eljutottunk a kapujukig. Egy szögletből eredményesek is tudtunk lenni. Én a 75. perc környékén álltam be. Vasárnap óta küszködöm egy bokasérüléssel. A hét elején külön edzettem, de az elmúlt két napban már a csapattal tréningeztem. Már jónak éreztem a lábam, de sajnos ma nem sokkal a beállásom után, egy blokkolás közben elvitte a labda és ezért le kellett cserélni. Nagyon bánt, hogy így alakult, mert egy féléves sérülésből tértem vissza és nagyon szerettem volna játszani és bizonyítani.