Jó kezdés után nem sikerült a folytatás

Jó kezdés után nem sikerült a folytatás

Bár két korai góllal vezetett csapatunk, a lefújás előtti percben fordítani tudott a St. Mihály FC.

St. Mihály FC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 3–2 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Németh N. (Mesterházy I., 46.), Sarang R. (Harangi L., 82.), Pintér T., Szabó F. – Simon E. (Farkas B., 73.), Novák L. (Németh Z., 46.), Szabó L. – Csejtei E., Gyócs-Németh C., Csáki E. (Hajdú P., 46.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Gyócs-Németh C. (12., 0–1), Csejtei E. (19., 0–2)

A bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén az a St. Mihály FC ellen lépett pályára csapatunk, amely a pályán szerzett pontok alapján a felsőházi rájátszás résztvevője lett volna. Erős csapattal találkoztunk, ennek ellenére remekül kezdett az Illés Akadémia-Viktória gárdája és Gyócs-Németh Cintia, valamint Csejtei Emília találataival, még az első félidő közepe előtt kétgólos előnyre tett szert.

A szegediek a szünet előtt nem sokkal szépítettek, majd a második félidő elején, nem sokkal a kezdősípszó után egyenlíteni is tudtak. Sőt, a találkozó utolsó előtti percében a hazaiak megszerezték a győzelmet jelentő harmadik találatukat is – a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy elkerülhető gólokat kaptunk.

Ezzel a mérkőzéssel U17-es csapatunk is befejezte az alapszakaszt. Húsvétkor bajnoki szünet következik, Győrffy Mátyás csapata Olaszországba utazik egy nemzetközi tornára, majd jön a rájátszás: két hét múlva az Astra ellen játsszuk az öt közül az első találkozónkat.

Az egész szezon, annak minden állomása egy tanulási folyamat része számunkra. Szinte minden megtörtént már velünk a bajnokság alapszakaszában, most éppen az, hogy a nagyon jó kezdés után fokozatosan magunkra húztuk az ellenfelet, amely azután, ha némi szerencsével, elkerülhető gólokkal is, de fordítani tudott. Ráadásul, nem is ez a legrosszabb abban, ami velünk történt, hanem Sarang Rebeka sérülése, remélem minél hamarabb felépül és újra közöttünk lehet. Ahogy mondtam, szinte minden megtörtént már velünk, nagyon fontos lenne, hogy a játékosok, illetve együtt a csapat tanulni tudjon, építkezzen belőle. Megyünk tovább, vannak még feladataink

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.