Ajkán lett oda az idegenbeli veretlenség

Ajkán lett oda az idegenbeli veretlenség

Horváth Rajmund, Tarján Patrik és Simut Mario Lucas kezdtek a Haliban.

Ajkára látogatott a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs csapata 7 nap alatt a harmadik mérkőzésére készülhetett, így a szakvezetés alaposan rotált a kereten. A vasiak Rózsa – Kállai K., Csató, Németh M., Tarján – Simut, Csilus, Szekér, Doktorics – Horváth R., Monori összeállításban futottak ki a kifogástalan állapotban lévő ajkai stadion gyepére. Azaz Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett három U19-es korú játékos (Simut Mario Lucas, Horváth Rajmund és a tegnapi születésnapos, Tarján Patrik), valamint három korábbi Illés-nevelés (Szekér Ádám, Kállai Kevin és Doktorics Áron) szerepeltek a kezdőben. A padon – többek mellett – Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté, Kiss Bence és Tóth Milán vártak bevetésre.

A széltől támogatott Ajka fölényét hozta a teljes első félidő. Letámadtak bennünket, így mi alapvetően védekezésre kényszerültünk. Pedig látszódott: amikor laposan hoztuk ki a labdákat, akkor fel-fejlődhetett volna a támadásépítésünk, ennek ellenére többször magas átadásokkal kísérletezgettünk, ezek pedig csemegének bizonyultak az ajkai védelemnek. A domináns hazaiak a 30. percben szerezték meg a vezetést, amikor egy kijátszott akció végén Sejben Viktor talált a kapunkba: Rózsa beleért, de hárítani már nem tudott, 1–0. Ezek után is inkább a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, ám a szünetig nem változott az eredmény.

Németh Szabolcs kettőt is cserélt a pihenő alatt: Rajmi és Mario helyére Kiss Bence és Tóth Milán érkeztek. Amikor pedig talán úgy tűnt, lendületet kaphat a Hali, az egyébként szintén csereként beálló Devecseri Szilárd kiállítása miatt megfogyatkoztak a vasiak. A hátralévő félórában nem alakult ki nagyobb lehetőség előttünk – ellenben Rózsának akadt azért dolga.

A vasiak idegenbeli veretlenségének is vége, a Hali maradt a 6. helyen.