Jó csapat ellen, idegenben nyertek U17-es lányaink

Jó csapat ellen, idegenben nyertek U17-es lányaink

U17-es lányaink a második játékrészben fordítva hozták el Pécsről a három pontot.

Pécsi MFC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–2 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. (Kocsi P., 46.) – Németh Z., Ceglédi B., Bukor Z. (Stadler K., 46.), Giczi K. (Váraljai V., 72.) – Czuczai M. (Kleinert P., 46.), Hajdú P., Harangi L. Nagy B. (Lakatos L., 89.) – Gyócs-Németh C. (Simon E., 57.), Csombor L. (Tóth L., 89.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Nagy B. (48., 1–1), Csombor L. (57., 1–2)

A hosszú utazás után kicsit még a „buszon maradtak” a lányok, a hazai csapat jobban kezdte a mérkőzést, de a kezdeti hibák után hamar megérkeztünk a meccsbe, átvettük a játék irányítását. Az első félidőt viszont pécsi gól zárta le, Karina Balboaca egy – fogalmazzunk udvariasan – nem egyértelmű büntetőből juttatta előnyhöz csapatát.

A döntés és a bekapott gól felpaprikázta akadémistáinkat, a második félidő elején nagyon jól játszott a csapat és még negyedóra sem kellett ahhoz, hogy Nagy Barbara és Csombor Luca szép góljaival fordítsunk. Több gól nem is esett, 2–1-es győzelemmel jöttünk le a pályáról, olyan sikerrel – egyik „mumusunk” ellen – amelyért mind a tizennyolc pályára küldött játékos odatette magát és amelyet teljesen megérdemelt a csapat.

Nem kezdtük jól a meccset, de hamar lábra álltunk, utána többet birtokoltuk a labdát, építkeztünk, igaz a mérkőzésnek ebben a periódusában nem tudtunk elég pontosak lenni, sok volt az eladott labda és a pécsiek is kialakítottak helyzeteket. A második félidőben a felpaprikázott csapat már nem csak dominált, de szép gólokat is lőtt. Nem volt magas színvonalú a játék, gyakran úgy éreztem, egyik csapat sem kellően higgadt vagy agresszív az ellenfél kapuja előtt. Örülök, hogy ebből most mi jöttünk ki jobban, a második félidő alapján feltétlenül megérdemelten. Jó képességű csapatot sikerült hazai pályáján legyőzni. Gratulálok a lányoknak

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.