Izgalmas meccsen ismét iksz lett az Illés–ETO

Izgalmas meccsen ismét iksz lett az Illés–ETO

Az U19-es találkozón hátrányban is voltunk, vezettünk is, a vége döntetlen lett.

Illés Akadémia U19 – ETO FC Győr U19 3–3 (1–1)
Illés Aka. U19: Simon – Dezamits, Woth, Tarján, Debreceni – Rosner (Nagy B., 81.), Schuszter, Volter (Heiter, 81.) – Horváth R. (Bényei, 86.), Tóth M., Bunevácz (Markó, 22.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Tóth M. (44., 1–1; 84., 3–2), Debreceni (46., 2–1)

Rendkívül komoly erőket vonultatott fel mindkét együttes a nyugat-dunántúli zöld-fehér összecsapás során. Nálunk Simon Barnabásnak, Dezamits Dominiknak, Debreceni Zalánnak, Schuszter Ronaldnak, Horváth Rajmundnak és Tóth Milánnak van „múltja” a felnőttfutballban, míg a győrieknél Ruisz Barnabásnak, Szabados Attilának, Tuboly Máténak, Erdei Milánnak, Rébék Richárdnak, Molnár Rajmundnak és Vitális Milánnak – utóbbinak pedig nagyon jó emlékei vannak a Haladás Sportkomplexumról, hiszen első NB II-es gólját itt szerezte még tavaly októberben.

Az esőáztatta Rohonci úton az első helyzet Horváth Rajmund előtt adódott: az elején letámadó hazai csapat szerzett labdát, támadónk éles szögből leadott lövését védte a vendégkapus. A 7. percben egy kontra végén a Győr szerzett vezetést: Molnár Rajmund kapott kiugratást a leshatáron, az átvétel után pedig ballal a bal alsóba lőtt, 0–1. A 22. percben kényszerű cserét hajtott végre Horváth Rudolf: Bunevácz Bencét kellett ápolni egy balszerencsés mozdulatot követően – visszatért, ám mégsem tudta folytatni a játékot, Markó Máté állt a helyére. Leült a meccs, aztán a 35. perben Volter Patrik eresztett meg egy sistergős lövést, de a győri kapus kiütötte a labdát. Nem sokkal később ugyanez volt a felállás, Volter ezúttal egy bal oldali szabadrúgást szúrt rá, ezt is kiöklözte a vendégek hálóőre. Az első félidő hajrájában sikerült egyenlíteni: a leshatárról induló Tóth Milán kapott remek labdát a jobb szélen, betört vele a 16-oson belülre, majd az ötös sarkáról kilőtte a jobb alsót, 1–1.

A második játékrész álomszerűen kezdődött: Rosner Gergő lövését nagy bravúrral ütötte ki a vendégkapus. Schuszter Ronald pontos szögletét Debreceni Zalán bólintotta a kapu bal felébe, 2–1. Sajnálatos módon nem sokáig volt nálunk az előny: érthetetlen módon engedtük Molnár Rajmundot, hogy ráhozza a védelemre a labdát, majd 15 méterről szinte zavartalanul a bal sarokba lőtt, 2–2. A 70. percben Horváth Rajmund viharzott el a jobb szélen, középreadását Volter Patrik a léc alá szánta, de nagyot védett a kapus. A hajrához közeledve Tóth Milán célozta meg a hosszút – csak centiket tévedett, majd a 84. percben már nem hibázott a névnapos támadó: Tarján Patrik passzát a 16-oson belül megtolta, majd jobbal a bal alsóba belsőzte, 3–2. A 88. percben Dezamits szlalomozott be a büntetőterületre, tökéletesen tálalt Heiter elé, aki 6 méterről fölé lőtt – nem sokkal később már ami kapunk előtt kellett izgulnunk, de Varga lövése, ha centikkel is, mellé szállt. A hosszabbítás második percében odalett a győzelem: egy jogosan megítélt büntetőt Farkas váltott gólra – Simon Barnabás érezte az irányt, bele is ért, de nem háríthatta a lövést.

Ahogy Győrben is, most is 3–3-mal ért véget a jó iramú, helyenként kifejezetten magas színvonalú nyugat-dunántúli összecsapás.

Mindkét csapat visszajátszókkal állt ki, valamint olyan külső körülmények, mint a stadion hangulata és kifogástalan gyepszőnyege is közrejátszott abban, hogy ma minőségi játék alakulhatott ki. Senkit nem kellett motiválni, ők is és mi is magas színvonalra törekedtünk, élvezetes mérkőzést láthattunk, a végén kicsúszott két pont a kezük közül. Mi próbáltunk egy labdabirtoklásra alapuló támadójátékot felépíteni, míg az ETO a második szándékból induló, gyors ellentámadásokat preferáló futballra alapozott. Az általunk nyújtott produkcióval helyenként, főleg a második félidőben elégedett lehettem. Többször is eldönthettük volna a meccset: sok helyzetet dolgozunk ki, veszélyesek voltunk. Még hatékonyabbnak kell azonban lennünk: Debreceni Zalán és Tóth Milán bizonyította, hogy egy magasabb szinten képesek játszani. Ezt kell látniuk a fiatalabbaknak is! Kérem is őket, hogy vállalják be a nehéz szituációkban is a kockázatos megoldást – akár hátul is – de fontos tudni a határt, mikor nem szabad ezt megtenni, vagy higgadtabban megoldani egy-egy játékhelyzetet, ráérezni arra, hogy mi az, amiből baj lehet. A játékolvasás kiforrottságára törekszünk, ha ez megvalósul, még bátrabban támadhatunk, még magasabbra tolhatjuk védekezésünket, és magunk javára tudjuk eldönteni a mérkőzéseket

– mondta Horváth Rudolf, majd hozzátette:

Fájdalmas eredményeket érünk el a tavasz során. Mindezek nem tükrözik azt a szereplést, azt a játékot, amit bemutatunk. Általában dominálunk a mérkőzéseken, kisjátékokkal uraljuk a találkozók nagyobb részét, de a labdavesztések után könnyen gólt tudunk kapni. Vannak olyan egyéni tényezők is, amiben fejlődnünk kell, rutint kell szerezni, és akkor megőrizzük, vagy növelni tudjuk az előnyünket, hiszen ez utóbbi nagyon hamar lényeges pont lesz a fiúk pályafutása során

– zárta szavait a vezetőedző.