Isten éltessen sokáig! 

Isten éltessen sokáig! 

Szabó Bence ma, május 12-én tölti be 16. életévét. Öt éves volt, amikor a Vasi Fociakadémiában elkezdett játszani, majd a Lurkóba került, ahonnan egyenes út vezetett az Illés Akadémiára.

A 2017/2018-as kiírásban végigjátszotta a bajnokságot: 30 mérkőzésen szerepelt, 10 gólt ért el. Első nagypályás találkozójára 2017. augusztus 26-án került sor, hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacus ellen, míg kerek egy hónap múlva megszületett első gólja is: találatával a Vasast 1–0-ra győzte le az Illés Akadémia.

A 2018/2019-es kiírásban 16 alkalommal az U15-ös, 14 alkalommal pedig az U16-os csapatot erősítette. A nemrég befejezettnek nyilvánított küzdelemsorozatban 15-ször az U17-es együttesben lépett pályára, míg háromszor az U16-osoknál.

Meghívót kapott idén márciusban Belvon Attila szövetségi edzőtől, így az U16-os nemzeti tizenegyben is bemutatkozhatott: két mérkőzésen játszott, mindkétszer Belgium ellen.

Korábbi vezetőedzője, Németh Richárd így jellemezte Bencét:

Nagyon jó mentalitással bíró játékost ismertem meg személyében, aki mindig vevő volt a munkára. Kiemelkedett a többiek közül – jómagam is örültem annak, hogy ezt válogatott-meghívóval honorálták. Minden területen van fejlődnivalója, de ehhez remek alap, hogy mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken mindig odateszi magát.