Ismét három akadémista a Haladásban

Ismét három akadémista a Haladásban

A kéthetes válogatott-szünet után folytatódtak az NB II küzdelmei.

A Szombathelyi Haladás Debrecenbe utazott, ahol a sereghatjó DEAC vendégeként léptek pályára a zöld-fehérek. Mátyus János a kezdőcsapatba jelölte Debreceni Zalánt és Schuszter Ronaldot, míg a szombaton a Diósgyőr ellen az U19-es csapatban egy félidőt szereplő (és két gólt szerző) Kállai Kevin a kispadon kezdett.

A Hali háromvédős szisztémával kezdte a találkozót, így Debreceni most a bal szélen kapott szerepet. Támadások esetén az akciókat segítette, míg amikor a hazaiak jöhettek, akkor igyekezett visszazárni és a DEAC jobbszélsőjét semlegesíteni. Schuszter Ronald Csilus Tamással alkotott párt a középpálya közepén, elsősorban védekező feladatot ellátva. A szünetre egygólos előnybe került a Hali: Németh Márió szabadrúgását Devecseri Szilárd elől egy védő juttatta a saját hálójába.

Schuszter 45 percet kapott ezen a bajnokin, Doktorics Áron váltotta őt. Szerkezetet is módosított a vasi együttes: négy védőre álltunk át, Debreceni lett a balhátvéd, míg Doktorics jobb oldali középpályásként szerepelt. Kállai Kevin ezen a vasárnapon húsz percet kapott: ebben a periódusban a DEAC mindent egy lapra feltéve támadott, így a Haladás előtt nagy terület adódott az újabb gól megszerzésére, ám egyik csapat sem talált be, így maradt az 1–0-ás Haladás-győzelem.

A szombathelyi csapat a hatodik helyre lépett fel a tabellán.

A Haladás legutóbbi négy mérkőzésének mindegyikén pályán volt az Illés Akadémia három jelenlegi növendéke: Debreceni Zalán, Kállai Kevin és Schuszter Ronald.

Fotó: Kovács Péter (www.haon.hu)