Ismét gólfesztivált rendezett U13-as csapatunk

Ismét gólfesztivált rendezett U13-as csapatunk

A Puskás Akadémia után az U14-es Burgenlandi tartományi válogatott ellen is fölényes győzelmet aratott Szűcs János legénysége, mely ezúttal 14–1-re nyert.

Burgenlandi Régiós Alközpont U12/U13/U14 – Illés Akadémia U13 1–14 (1–9)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Székely, Szalma, Takács Á. – Lakatos, Módly, Magadics – Mihók, Szabó B., Dobovánszky. Cserék: Schepanski – Bock, Orbán, Reiber. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (6), Mihók (3), Módly, Takács Á., Magadics, Bock, Lakatos

A két csapat megegyezése alapján 2X40 perces mérkőzést játszottak, még pedig nagypályán. A derbit a mieink kezdték jobban, akik már a 2. percben megszerezték a vezetést Módly Samu találatával. Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai a folytatásban is nagy nyomás alatt tartották az ellenfelet és szinte futószalagon gyártották a helyzeteket, melyek közül az első félidőben még nyolcat váltottak gólra. Közben egy egyéni hibának köszönhetően azért a házigazdák is betaláltak egyszer, így pedig a szünetben 9–1-re vezettek ifjú akadémistáink.

Térfélcsere után az osztrák házigazdák megpróbáltak javítani a védekezésükön, ez aztán többé-kevésbé sikerült is nekik. Ettől függetlenül rengeteg veszélyes akciót vezettek a mieink, amik közül újabb ötöt zártak eredményesen, így pedig végül 14–1 lett U13-asaink javára.

Mi nagyon komolyan vettük ezt a mérkőzést is. Arra számítottunk, hogy egy fizikálisan erős ellenféllel találkozunk, ez lényegében így is történt. Viszont nem igazán találták meg a játékunk ellenszerét. Totális futballt képviseltünk. Ez pedig gólokban is megmutatkozott. Annak nagyon örülök, hogy a szerdai edzőmeccs után ismét kinyílt a gólzsák. Az edzéseken gyakorolt támadásvezetésekből rendkívül sokat kaptam vissza. A jó helyzetkihasználás igen nagy pozitívum! Külön öröm, hogy sokat forgathattuk a csapatot, azaz a játékosainkat különböző posztokon szerepeltethettük. Nagyon jó működött a csapat támadásban és védekezésben is. Köszönjük a meghívást és a vendéglátást

– összegezte a történéseket Szűcs János vezetőedző.