Illéses fiatalok sikerei az NB I-ben

Illéses fiatalok sikerei az NB I-ben

Két 21 éves és egy 19 éves Illés Akadémia-nevelés is főszerepet játszott az NB I-ben.

A Mezőkövesd Zsóry FC kihagyhatatlan jobb oldali hátvédjévé vált Kállai Kevin: az Illés Akadémián hét éven keresztül nevelkedő játékos a „tavaszi” szezonban kiemelkedően futballozik Kuttor Attila csapatában. A sárga-kékek veretlenek 2023-ban és mindössze egy gólt kaptak. Kevin az akadémián töltött évek után 2020. novemberében mutatkozott be a Haladásban, ahol olyan szintű futballt mutatott be, hogy 2022 nyarán már az NB I-es Mezőkövesdben folytathatta pályafutását.

Újabb gólt – újabb, három pontot érő gólt – szerzett Szalay Szabolcs. A csatár majdnem 8 évet pallérozódott az Illés Akadémián, majd 2019. szeptember 15-én debütált a Haladásban. Első NB II-es idényében kétszer talált be, mindemellett termelte a gólokat akadémiánk U19-es együttesében is. Ez aztán NB I-es szerződést ért Zalaegerszegen, ahol a 2022/2023-as bajnokságban folyamatosan kapja a lehetőséget Szasza. Tegnap, amikor MOL Fehérvár ellen előbb gólpasszt adott, majd az 55. percben ő állt a 19 méterre letett labda mögé: mi, akik láttuk őt már ebből a szögből szabadrúgást rúgni: gólt jósoltunk. Nem is tévedtünk, és ez a találat három pontot ért a kék-fehéreknek.

Tegnap másodszor kezdődött a Paksi FC névsora Simon Barnabás nevével. Az Illés Akadémián öt évet lehúzó Németh Gábor-tanítvány remekül teljesített, csapata pedig 4–1-re győzött a Pancho Arénában. Anno 2020. szeptember 20-án mutatkozott be a Haladásban Magyar Kupa-mérkőzésen, majd ezt követően a kapusnak a Duna-partiak ajánlottak kontraktust, amit ő el is fogadott. Még tavaly debütált az NB I-ben, 2023-ban pedig már háromszor védhette a paksi kaput az utánpótlás-válogatott szombathelyi játékos.