Illés Sport Alapítvány

ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY
9700 Szombathely, Szarka Zoltán utca 1.
Alapítás éve: 2007
Adószám: 18262586-2-18
Nyilvántartási szám: 01-01-0010423

Az alapítvány alapítója: Illés Béla
Kuratóriumi elnök: Halmai Gábor
A kuratórium tagjai: Boda Gábor Ferenc, dr. Horváth Gábor Károly, Halmai Gábor

Az Alapítóról

Tizennyolc éves korában, három, NB III-ban eltöltött évadot követően szerződtette őt a Szombathelyi Haladás a Sárvári Kinizsitől. 1986-ban a Haladás felnőtt csapatában, 1991-ben pedig már a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott; ráadásul Haladás-játékosként éppen Szombathelyen, egy Norvégia elleni mérkőzésen húzhatta fel magára először a válogatott mezét, s innentől kezdve töretlenül ívelt felfelé a karrierje.

A következő szezont már a fővárosban kezdte, az akkor sztárcsapatnak számító Kispest-Honvéd, igazolta le a 24 éves játékost. Piros-feketében bajnok és gólkirály lett, stabil kerettaggá vált a válogatottnál, megválasztották az év játékosának.

Az igazi áttörést az 1995-ös esztendő jelentette, akkor szerződtette ugyanis az NB II-ből éppen felkerülő MTK, amely Várszegi Gábor támogatásával merész terveket szőtt. A kék-fehéreknél aztán Illés Béla igazi otthonra lelt, és 2006-ig – féléves szombathelyi kitérőt leszámítva – tizenegy évet töltött el a gárdánál. Három bajnoki címnek, három Magyar Kupa-, és két Szuperkupa-győzelemnek örülhetett, továbbá kétszer volt az élvonal gólkirálya.

Több esetben nyerte el az év játékosa címet, s a Hivatásos Labdarúgók Szervezete 2000-ben az évtized labdarúgójának is megválasztotta.