Illés Akadémia Spirit: Középpontban az e-sport

Illés Akadémia Spirit: Középpontban az e-sport

Az Illés Akadémia már több mint tíz éve foglalkozik a fiatal sportolók, futballisták nevelésével. Az esport egy olyan, új sportra kísértetiesen hasonlító ágazat, mely fiatalok millióit szippantja be. Ma már nem az a kérdés, hogy létezik-e vagy nem, hanem az, hogy milyen módon segítjük az ez iránt érdeklődő fiatalok életét.

Az akadémiánál hisszük, hogy megfelelő nevelés és struktúra mellett egészséges és mentálisan felkészült tehetségeket nevelhetünk ki a digitális sportok világában is, de legfőképp a szakértő stábnak és profi körülményeknek köszönhetően a negatív behatásokat és veszélyeket is minimalizálni lehet ebben a modern kor alkotta újkeletű tevékenységben

– fogalmazott Tóth Miklós, az Illás Akadémia menedzsere az e-szakosztály bemutatkozó sajtótájékoztatóján kedden délelőtt. A rendezvényen részt vett Szabella Olivér, a szakosztály megálmodója, vezetője, valamint Jancsó András, a Szombathelyi Haladás futballistája.

Elsőként a sajtótájékoztató valamennyi résztvevője felelevenítette gyermekkori számítógépes játékokkal kapcsolatos élményeit, majd Szabella Olivér ismertette a szakosztály létrejöttének, működésének lényegét.

Az Illés Akadémia a már két éve magyar élvonalban tevékenykedő Spirit Esports-ot integrálta magába a 2020-as szezonra. Az eredeti csapat 2018-ban alakult, folyamatosan jelen van a magyar esport legmagasabb színterein. Eddig PUBG, APEX, Rainbow 6: Siege és FIFA csapatokat és játékosokat alkalmazott. A 2020-as szezonra a fő fókuszt a FIFA-versenyek kapják meg. A HUNESZ Masters FIFA-versenyének köszönhetően országos megjelenési lehetőséget kapnak a játékosok. A magyarországi versenysorozatban a legjobb 16 közé jutva versenybe szállhatnak az 1.000.000 Ft-os összdíjazású „Magyarország legjobb FIFA20 játékosa” címért. Jelenlegi játékosaink már aktívak és a tabellán mindketten a 3. helyet foglalják el saját platformjainkon. Ezen kívül Rainbow 6: Siege csapatunk egyike annak a három csapatnak, amely a tavalyi szezonról bennmaradt a bajnokságban és várják a március eleji kezdést. A későbbiekben további versenycsapatok igazolása várható még a 2020-as tavaszi szezonra. Az Illés Akadémia teljes infrastruktúrával és stábbal az esport mellé áll. A jövőbeli tervek között épp ezért szerepel hazánkban elsőként minőségi utánpótlásrendszert is létrehozni. A szervezett és felügyelt keretek közötti esport sok szülő számára válasz lehet arra a kérdésre, melyet már rég tiltással és a generációs szakadékok mélyítésével „kezelnek”, helytelenül.

Újságírói kérdésre Szabella Olivér elmondta: külföldön már profi játékosok alkotják a csapatokat, azaz fizetést kapnak a playerek. Magyarországon egyelőre egyéb támogatásban részesülnek az igazolt versenyzők, példaként felszerelést és utazási költség térítését említette a szakosztályvezető.

A sajtótájékoztató után egy barátságos meccset is vívtak a megjelentek: Karda Gergő (Szombathelyi Televízió) és Szabella Olivér mérte össze tudását FIFA-ban…