Az U16 kikapott, az U14 ikszelt osztrák ellenfelével szemben

Az U16 kikapott, az U14 ikszelt osztrák ellenfelével szemben

Sátori Barnabás csapata az Admirától kapott ki 4–2-re, Tóth Zsolt tanítványai a Hartberggel ikszeltek.

Admira Wacker U16 – Illés Akadémia U16 4–2 (2–0)
Illés Akadémia U16.: Szekeres – Kovács A., Tóth K., Vert T., Vigh P. – Domján D., Kovács P., Borbács Á. – Miszori Sz., Horváth J., Pataki B. Cserék: Szvoboda D., Németh Á. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Góllövők: Horváth J. (2)

A hazai együttes az első játékrészben kétgólos előnyre tett szert, ám a mieink a szünetben rendezték a soraikat. Horváth József két találatával sikerült is egyenlíteni: mindkét alkalommal a támadóharmadban szerzett labdát a zöld-fehér együttes, csatárunk pedig mindkétszer higgadtan értékesítette a helyzetet. Ezt követően ment csapatunk a győzelemért, de egy súlyos egyéni hiba után ismét az osztrákok szereztek vezetést. A meccs hajrájában még egy gólt lőtt az Admira, kialakítva a 4–2-es végeredményt.

Sátori Barnabás így látta a találkozót:

Kezdem azzal, ami bosszant: nagyon könnyű találatokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Talán az Admira volt a legerősebb csapat, amellyel meccseltünk a felkészülési időszakban, ám a srácok jól állták a sarat. A szünet után remekül működött a visszatámadás, ám megint jöttek a súlyos hibák, így végül kikaptunk. Összességében viszont bizakodó vagyok, mivel nagyon sok mindent visszakaptam abból mind támadásban, mind védekezésben, amit gyakoroltunk a héten.

 

Illés Akadémia U14 – TSV Hartberg U15 2–2 (1–0)
Illés Akadémia U14.: Németh H. – Bonchis O., Balikó Á., Csörnyei Zs., Koósz R. – Karvalics K., Fischl S., Horváth A. – Varga Á., Katona I., Takács-Földes O. Cserék: Molnár-Végh M., Stefanich M., Kovács Á. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Góllövők: Takács-Földes, Katona

Az utolsó edzőmeccsre alaposan megfogyatkozott U14-es csapatunk: iskolai elfoglaltság, betegség és sérülés miatt kevesen álltak Tóth Zsolt vezetőedző rendelkezésére (még egy cserekapus is a mezőnyben szerepelt…). Ennek ellenére az első játékrészben a mieink domináltak, és egy begyakorolt figurát követően megszerezte Takács-Földes a vezetést az akadémiának.
A fordulás után két egyéni hibát kihasználtak az osztrákok, megfordították az eredményt, de a zöld-fehérek nem adták fel, nagy nyomás alá helyezték a hartbergi védelmet, amelynek meg is lett az eredménye: egy lepattanó labdát Katona vágott a léc alá, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Tóth Zsolt értékelt a meccs után:

 

Elégedett vagyok a látottakkal, az egy évvel idősebb osztrákok ellen fölényben futballoztunk. A felkészülés időszakában persze nem az eredmény az elsődleges, ugyanakkor büszke vagyok a srácokra, hogy nem kaptunk ki. Bizakodva várjuk a bajnoki rajtot, remélem, a tétmeccseken is hozni tudjuk az elmúlt hetekben mutatott formánkat.