Illés Akadémia-kapusiskola: Mursits – Gyurján – Dombó – Simon

Illés Akadémia-kapusiskola: Mursits – Gyurján – Dombó – Simon

Vasárnap – negyedik Illés Akadémia-kapusként – bemutatkozott a magyarországi felnőttfutballban Simon Barnabás.

Az Illés Akadémián nevelkedő kapusok közül Mursits Roland volt az első debütáló, őt követte Gyurján Márton, majd Dombó Dávid. Ők hárman már 82 NB I-es találkozónál tartanak. 2020. szeptember 20-án Simon Barnabás is „elstartolt” a felnőttek között.

Mursits Roland az akkor még létező Ligakupa-sorozatban lépett pályára először a „nagyok” között, 2008. október 15-én. 17 és fél éves volt a meccs napján. Gyurján Márton játszott az NB II-ben a Haladás II. mezében 2012. november 11-én, majd szintén Ligakupa-meccs jutott számára első profi találkozónak. Ajkán 2013. október 8-án két hónappal a 18. születésnapja előtt állhatott a háló elé. Dombó Dávid Körmenden szerepelt a Haladás II-ben egy NB III-as találkozón először a felnőttek között, majd a 2012/2013-as szezonra Vácra került az őszi szezonra kölcsönbe, ahol a Jászapáti – Duankanyar-Vác Magyar Kupa-találkozón debütált. Ekkor ő már elmúlt 19 éves.

2020. szeptember 20-án pedig Simon Barnabás kapott lehetőséget Mátyus Jánostól a mórahalmi sportcentrumban rendezett Szegedi VSE – Szombathelyi Haladás mérkőzésen. A 16 éves kapus nyár óta Jakab Csaba kapusedzővel, valamint Verpecz Istvánnal és Rózsa Dániellel készül.

Simon Barni véleményem szerint korosztálya egyik legtehetségesebb kapusa hazánkban. Hihetetlen alázattal dolgozik, még az edzéseken is 100 százalékosan teljesít. A hozzáállása szó szerint példaértékű. A magasságához képest nagyon gyors kapus, akinek főként az egy az egy elleni „játék” az erőssége. Talán az irányítókészsége az, aminek még sokat kell fejlődnie, de ennek egyértelműen a fiatal kora az oka

– fogalmazott tanítványáról Németh Gábor kapusedző.