Ikszelt a Rohonci úton a Haladás

Ikszelt a Rohonci úton a Haladás

A zöld-fehérek a Gyirmót ellen játszottak döntetlent.

A Merkantil Bank Liga 17. fordulója tulajdonképpen az első kör utolsó mérkőzéseit foglalja magában: a vasiak a Gyirmótot fogadták. A családi okok miatt hiányzó Alekszandar Jovicsot Rúzsa Iván másodedző helyettesítette. Ő a Pálfi – Beronja, Jagodics, Csonka, Doktorics – Simut, Szakály, Zvekanov, Csernik, Horváth R. – Pintér összeállítású Haladást küldte pályára, azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül Jagodics Márk, Doktorics Áron, Simut Mario Lucas, Szakály Attila és Horváth Rajmund kapott szerepet. A kispadon – mások mellett – Mohos Barnabás, Bolla Gergő, Nyíri Vince, Jancsó András és Rácz Barnabás várt esetleges bevetésre.

A vendégek kezdőjében is volt korábbi Illéses, méghozzá a sárga-kékek házi gólkirálya, Medgyes Zoltán.

Sok helyzetet hozott az első félidő: hazai részről Csernik Kornél és Zvekanov Vanja lövésénél védett nagyot a gyirmóti kapus, Horváth Rajmund pedig a kapufát találta el. Volt dolga a Haladás-védelemnek is: Pálfi Donát kétszer is bravúrral hárított, míg egyszer jó ütemben sikerült blokkolnunk. 0–0-val mehettek szünetre a csapatok.

A pihenőt követően Mohos Barnabás és Kelemen Marko is érkezett a Haladásba. A helyzetek száma a második játékrészben sem hagyott alább, mindkét oldalon volt lehetőség a gólszerzésre, ám a kapusok továbbra is parádéztak. Egy óra elteltével Nyíri Vince lépett pályára a zöld-fehéreknél, tizenkét perc múlva pedig megszületett a hazai gól! Jagodics Márk végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, amivel Nyíri Vince robogott be a 16-oson belülre és az ötösről kilőtte a hosszú sarkot, 1–0. A hajrá azonban nem a mi elképzeléseink szerint alakult, egy bombagóllal egyenlítettek a gyirmótiak, így egy pontot elvittek Szombathelyről. Az eseménydús mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget. Még egy forduló vár a Haladásra, hiszen a jövő héten a BVSC-Zugló érkezik a Rohonci útra.