Idegenben nyert a Szombathelyi Haladás

Idegenben nyert a Szombathelyi Haladás

Horváth Rajmund gólpasszt adott.

A Merkantil Bank Liga hetedik fordulójában Tatabányára látogatott a Haladás, ahol a Dorogi FC vendégeként léptek pályára Németh Szabolcs tanítványai. A szakmai stáb a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus, Holdampf, Kiss B., Szekér – Tóth-Gábor, Tóth M. összeállítású tizenegyet küldte pályára, azaz kapusedzőnk – Rózsa Dániel – mellett öt korábbi (Kállai Kevin, Kiss Bence, Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Milán) Illés Akadémia-játékos szerepelt a kezdőcsapatban. A padon – többek között – Tóth Máté, Doktorics Áron és Horváth Rajmund vártak bevetésre. A Dorog együttesében Nyíri Vince személyében egy korábbi növendékünk kezdett.

A 9. percben Tóth-Gábor Kristóf harcolt ki szögletet. Bosnjak Predrag és Kiss Bence mentek ki a sarokhoz, megbeszélték a figurát, majd Kiss Bence lapos, pattogós középreadását Tóth Milán 12 méterről jobbal, nagy erővel a kapu bal felébe lőtte, 0–1. A Haladás ezek után labdabirtoklásra rendezkedett be, a dorogi lehetőségeket csírájában igyekeztek elfojtani a zöld-fehérek. Szünetre egygólos előnnyel mehettek a vasiak.

A fordulást követően sem változott a játék képe. A Haladás magabiztosan és hátul stabilan futballozott, különösebb védenivalója nem volt Rózsa Dánielnek. Egy újabb szöglet után Tóth-Gábor Kristóf fejelhetett tisztán, de nem talált kaput. A második félidő második felére teljes támadószekció-cserét hajtott végre a stáb: Kiss, Tóth és Tóth-Gábor helyett Horváth Rajmund, Délczeg Gergely és Monori Norbert érkeztek. A csere után bő egy perccel Délczeg remekül ugratta ki Horváthot, aki egy kicsit kisodródva, ballal 7 méterről a rövid sarkot célozta meg, de az ifjú dorogi kapus szögletre ütötte a labdát. Horváth Rajmund ezek után is aktív maradt: kaput is talált, de célt is tévesztett. Aztán a 91. percben Guzmics-Délczeg-Csilus volt a labda útja. Utóbbi remekül indította a bal szélen megiramodó Horváth Rajmundot. Az Illés Akadémia növendéke maga elé engedte a labdát, felnézett, és tökéletesen tekerte azt a támadást középen kísérő Monori Norberthez, aki 11 méterről a kapu közepébe lőtt, 0–2.

A Hali remek formában van, hét forduló után is veretlen és 15 ponttal a tabella második helyén várja a szerdai fordulót. Akkor a Tiszakécske érkezik a Rohonci útra.