Idegenben ikszelt a Szombathelyi Haladás

Idegenben ikszelt a Szombathelyi Haladás

Ezúttal is a kezdőben kapott helyet Horváth Rajmund.

A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában a harmadik idegenbeli találkozójára készült a Szombathelyi Haladás. A mieink Óbudára látogatottak, ahol a III. Kerületi TVE vendégeként léptek pályára. Betegség miatt Tóth Milán és Szekér Ádám sem lehetett ott a vasi együttesben. Az újonc hazaiaknál két Illés Akadémia-nevelést is találunk. Zsinórban harmadszor volt kezdő ebben a bajnokságban Schuszter Ronald, akit tavaly búcsúztattunk el, míg a padon Rédei Adrián (2012-2018 között volt a növendékünk) várt bevetésre. A szombathelyi csapatot Németh Szabolcs Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Csilus, Doktorics – Horváth R., Tóth-Gábor összetételben küldte pályára, azaz kapusedzőnk mellett négy korábbi, és egy jelenlegi Illés Akadémia-játékos szerepelt a kezdő tizenegyben. A 2021/2022-es szezonban először volt kerettag Dezamits Dominik.

A kezdeti ismerkedést követően a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, és inkább a hazaiak térfelén folyt a játék. Elsősorban Csilus Tamás volt elemében: a 8. percben 17 méterről lőtt fölé, majd a 19. percben az ő szabadrúgása csattant a kapufán. A legnagyobb helyzetünk a 38. percben maradt ki: Bosnjak bal oldali beadása tűpontos volt: Horváth Rajmund azonban öt méterről a kapust találta telibe, a kipattanót pedig Doktorics Áron lőtte mellé. Hiába játszott mezőnyfölényben a Haladás, az első félidőben nem született gól.

A második félidőben sem változott a játék képe, de a Hali csak helyzetekig jutott el. Az 52. percben egy szögletet követően Németh Milán csúsztatott mellé, majd nem sokkal később Horváth Rajmund robogott el a bal szélen, éles középreadásáról éppen csak lemaradt Tóth-Gábor Kristóf. A 63. percben megint a kapufa segítette ki a hazaiakat: Kiss Bence a bal szélen hagyott faképnél mindenkit, bevitte a a labdát a 16-oson belülre, az alapvonalról belőtte a labdát a sűrűbe, ami az egyik hazai játékos lábáról a bal oldali kapufára, onnan pedig kifelé pattant.

Horváth Rajmund 70 percet töltött a pályán, a helyére Rácz Ferenc érkezett. Előtte is adódott lehetőség a győztes gól megszerzésére, de célt tévesztett, míg a 91. percben egy bedobás után Borvető fordult be egy labdával, lapos lövésénél nagyot védett Rózsa Dániel.

Hiába a több helyzet, a Haladás nem tudott betalálni, így 0–0-val ért véget a mérkőzés. Sok iksz volt ebben a fordulóban, így a zöld-fehérek – veretlenül, a legkevesebb gólt kapva – maradtak a hatodik helyen.