Huni bemutatkozott az U19-es csapatunkban

Huni bemutatkozott az U19-es csapatunkban

Első mérkőzését játszotta az Illés Akadémia U19-es együttesében Horváth Hunor. A gárda vezetőedzője, Horváth Rudolf kifejezetten elégedett volt Huni Vasas ellen nyújtott teljesítményével.

Hatalmas megtiszteltetés volt a számomra, hogy eggyel feljebb léphettem, azaz az U17-es után bemutatkozhattam az U19-es csapatban. Az pedig egy hihetetlenül pozitív visszajelzés a számomra, hogy Rudi bá’ elégedett volt a játékommal. Ennek számomra az az üzenete, hogy jó úton haladok. A srácok amúgy nagyon rendesek voltak, egy kifejezetten baráti társaságba csöppentem, ahol mindenki roppant segítőkész volt.

A mérkőzést viszont a Vasas nyerte 2–0-ra. Ez nem csökkentette a debütálásod „élvezeti értékét”?

Úgy érzem, hogy jó teljesítménnyel rukkoltunk ki. A mérkőzést követően is azt hallottam, hogy az U19-es csapatnak az utóbbi időben ez volt a legjobb mérkőzése. Ugyan a Vasas nyert, de nekünk is volt bőven annyi ziccerünk, helyzetünk, mint nekik. Sajnos mi kihagytuk őket, míg nekik kettőt sikerült gólra váltaniuk. Sőt, mi kapufát is rúgtunk. Azon kell dolgoznunk, hogy legközelebb a kapufáról ne kifelé, hanem befelé pattanjon a labda. A következő ellenfél az MTK lesz, a srácokon is azt látom, hogy ellenük már feltétlenül nyerni szeretnének, ahogy én is.

Ezek szerint maradsz az U19-es együttesünk keretében?

Hétfőn az U19-es kerettel gyakorolhattam, így nagyon bízom abban, hogy legközelebb is itt szerepelhetek. De ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy az U17-ben ne lépnék szívesen pályára. A lényeg, hogy játszhassak.

Azt már említetted, hogy nagyon jól érzed magad az U17-es és az U19-es csapatunkban is. Hogyan érzed magad az Illés Akadémián?

Én a nyáron érkeztem az Illés Akadémiára a Videotontól. Nagyon tetszik itt, mert családias a légkör, és nagyon sok a jó ember. A környezet is remek. Az edzők rengeteget segítenek a növendékeknek a fejlődésben. Jól érzem magam.

Ha minden igaz, akkor volt több megkeresésed is. Mi döntött az Illés Akadémia mellett?

Igen, hívott az MTK és a Ferencváros is. Nálam az volt a döntő szempont, hogy itt Szombathelyen a Haladás felnőtt csapata egyértelműen számít az akadémistákra. Az utóbbi időkből említhetném a Horváth Rajmit vagy a Tóth Milánt. Őket szerencsére személyesen is ismerem. Egyébként párszor eljöttünk ismerkedni az Illésre, és mindenki nagyon kedves volt. Az első pillanatoktól kezdve befogadóak voltak. Édesapám már korábban is az Illést tanácsolta nekem, de én akkor egy évet még várni akartam. Most nyáron viszont már elég érettnek éreztem magamat a váltáshoz és nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

Azt tudjuk, hogy Fiola Attila a kedvenc játékosos, míg a külföldi csapatok közül a Real Madrid áll hozzád a legközelebb. Miért?

Fiola Attilának nagyon szeretem a játékát, mert bátran felvállalja a párharcokat. Én is ennek a kemény stílusnak vagyok a híve. A Realt pedig nem olyan régen lett a kedvencem. Jó, szép, kombinatív játékot játszanak és ez nekem nagyon szimpatikus.

De ahogyan már korábban is említetted, te először a Haladásban szeretnél pályára lépni.

Így van, minél előbb szeretnék bemutatkozni a felnőtt labdarúgásban. A céljaim között szerepel a korosztályos válogatottság is. Jó példa előttem Tarján Patrik és Horváth Rajmi, akik az elmúlt hetekben debütáltak az U18-as nemzeti csapatban. A céljaim eléréséhez megpróbálom megfogadni Horváth Rudi bá’ tanácsát, azaz nem 100 százalékot, hanem 120-130 százalékot próbálok majd nyújtani.