Hősök a szélviharban

Hősök a szélviharban

A felvidéki vendégek nem tudták megállítani az Illés-hengert.

Illés Akadémia U13 – Senec U13 8–0 (4–0)
Illés Aka. U13:
Dudás – Bock, Székely, Orbán, Szalma – Magadics, Molnár B., Lakatos – Módly, Szabó B., Dobovánszky. Cserék: Fonnyadt, Németh B., Reiber. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Szabó B. (5), Magadics, Módly, Prekop (öngól)

Gyakorolva a nyártól kezdődő nagypályás szezonra, újabb 80 perces, ám teljes játéktéren zajló mérkőzés várt az Illés Akadémia U13-as csapatára: ellenfelünk a felvidéki Szenc együttese volt. A zöld-fehér gólgyár a 4. percben indult be: Szabó Botond 16 méterről lőtt a jobb alsóba, 1–0. A 12. percben ugyanő cselezett remekül a 16-os környékén, majd 14 méterről lőtt a kapuba, 2–0. A 20. percben Módly Samu viharzott el a bal szélen, remekül vitte be a labdát a büntetőterületen belülre, az alapvonalról visszagurította azt, amire Szabó érkezett: az ő lövését a kapus kiütötte, amit Magadics Milán két lépésről a hálóba passzolt, 3–0. Négy perc múlva Lakatos Krisztián–Magadics Milán olt a labda útja a jobb szélen, utóbbi visszagurítását Szabó Botond 6 méterről a léc alá emelte, 4-0.

Míg az első félidő első bő húsz percében rúgtuk a gólokat, a másodikban az utolsó szűk húszban. A 65. percben Fonnyadt Zétény szögletet Szabó Botond 7 méterről vágta a kapuba, míg két percre rá Szalma Zétény pontos centerezését Szabó az ötös sarkáról a jobb felső sarokba fejelte, 6–0. A hajrában előbb egy oldalszabadrúgás után röviden szabadítottak fel a vendégek, Módly Samu pedig a 11-es pontról laposan a kapu közepébe lőtt, míg a 78. percben Fonnyadt Zétény szöglete egy szenci védőről vánszorgott a kapu bal sarkába, 8–0.

Mindkét csapat nagyon sokat dolgozott, a fiúk megküzdöttek egymással és az időjárási körülményekkel is. Az első félidő elején még el-eljutottak a szenciek a mi kapunkig, ám ezt követően abszolút domináltunk és megérdemelten győztünk.

Az első szó a gratulációé, mindkét csapat nagyon megérdemli, mert megküzdöttek az orkánerejű széllel. Nagy akarattal játszottak a felek! Nekem tetszett, hogy sok mindent visszakaptam a gyakoroltakból, működtek a letámadásaink és jól futballoztunk labdabirtoklásban, nem volt annyi elszórt-eladott labdánk, mint a korábbiakban. Annak különösen örülök, hogy hátul lehoztunk nullára a meccset, elől pedig szebbnél-szebb akciók után találtunk be

– nyilatkozta Szűcs János a találkozót követően.