Hiába játszott jól, nem szerzett pontot a Haladás

Hiába játszott jól, nem szerzett pontot a Haladás

60 percig uralta a meccset a Hali, ám egy büntetővel a Pécs győzött.

Visszatérését követő első bajnoki mérkőzésére készült Michal Hipp. A pécsi találkozón a Szombathelyi Haladás Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Rácz, Derekas, Doktorics – Borvető tizeneggyel kezdett, azaz Bosnjak Predrag – aki az Illés Akadémia edzői stábjának a tagja – mellett három korábbi Illés Akadémia-növendék: Simut Mario, Rácz Barnabás és Doktorics Áron futott ki a kezdőcsapat tagjaként. A padon – többek mellett – Mursits Roland, Tóth Máté, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik várt esetleges bevetésre. A PMFC kezdőcsapatában kapott helyet három egykori Illéses: Nikitscher Tamás, Tóth-Gábor Kristóf és Szeles Tamás.

Remek időben, félszázfőnyi szombathelyi drukker által támogatva indult meg a találkozó. Az első félidő nagy része a pécsi térfélen zajlott, ám igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vasiaknak, pedig szögleteket is rúgtak szép számmal. A szünetre 0–0-val vonultak a csapatok.

Az 59. percben Csernik Kornél lódult meg, térült-fordult, majd Rácz Barnabásnak készítette le a labdát, a lövést azonban Helesfay szögletre tudta ütni. A sarokrúgás után Doktorics Áron adott középre, Borvető Áron pedig a lécre fejelt. Az ellenakcióból 11-eshez jutottak a pécsiek: Kesztyűs a bal felső sarokba lőtt, 1–0. A gól után a hazaiak kerültek fölénybe: előbb Verpecz védett óriásit, majd nagy helyzetben nem találtak kaput a piros-feketék. Az utolsó öt percre Rácz helyére Nyíri Vince érkezett, azonban segíteni csapatán ő sem tudott, maradt az 1–0-ás baranyai siker.

Jól futballoztak sokáig a zöld-fehérek, azonban betalálni nem sikerült a vasiaknak: három meccse gólképtelen a Haladás.