Hátrányból fordított, és nyert U16-os csapatunk

Hátrányból fordított, és nyert U16-os csapatunk

Legutóbbi négy meccsén nyolc pontot gyűjtött a Kovács László vezetőedzőt ezúttal nélkülözni kénytelen korosztályunk.

Illés Akadémia U16 – MOL Fehérvár FC U16 2–1 (0–1)
Illés Aka. U16.: Pataki R. – Horváth B., Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 71.) – Mohos (Nagy R., 77.), Nagy B., Bolla (Mayer G., 77.) – Szvoboda, Udvardi (Varga D., 89.), Papp. Szakmai vezető: Bakos Roland.
Gólszerzők: Szvoboda (65.), Udvardi (76.)

Nagy iramban zajlott le az első félidő. Ugyan a kapuk ritkán forogtak veszélyben, de mezőnyben óriási harcot vívtak a játékosok minden egyes labdáért. Sajnos a játékrész egyetlen gólját a fehérváriak szerezték a 34. percben, amikor is egy óriási védelmi hibát követően vették be Pataki Roland kapuját.

Szünet után is folytatódott a férfias küzdelem, amiből többnyire a mieink kerültek ki győztesen. Ez pedig szerencsére gólokat is eredményezett. A 66. percben Szvoboda Dániel lőtt a kapuba egy balról érkező beadás után, a 76. minutumban pedig Udvardi Ádám stukkolt a hálóba egy kipattanó labdát. Így fiataljaink hátrányból fordítva tudták behúzni a küzdelmes mérkőzést.

Büszke vagyok a gyerekekre. Mentálisan, taktikailag és kondicionálisan jó meccset játszottak. Amit az elmúlt hét napban gyakoroltunk, azt teljes egészében visszakaptam tőlük, mindent az előzetesen megbeszéltek szerint csináltak a mérkőzésen. Persze egy-egy technikai hiba becsúszott, de hát 15 éves játékosokról van szó. A győzelem teljesen megérdemelt, akár nagyobb arányú is lehetett volna. Gratulálok a csapatnak

– fogalmazott a találkozó után a betegeskedő Kovács Lászlót helyettesítő szakmai igazgató, Bakos Roland.