Hatékonyabbak voltak a vendégek

Hatékonyabbak voltak a vendégek

A Haladás Sportkomplexum adott otthont a találkozónak.

Illés Akadémia U15 – Honvéd-MFA U15 1–4 (0–2)
Illés Aka. U15: Németh H. – Kopácsi B. (Horváth B., 41.), Stefanich, Bodrogi, Koósz (Sabia, 61.) – Palkó (Csörnyei, 41.), Kopácsi Á. (László, 61.), Bolla – Bonchis, Katona (Baranyai, 61.), Horváth A. (Meskó, 53.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Horváth B. (49., 1–2)

A Németh Richárd és Körhöcz György csapata az első az Illés Akadémia korosztályai közül, amely 2021-ben pályára léphetett a Rohonci úton. Az ellenfél a bajnokságot a veszített pontok alapján vezető Honvéd-MFA csapata volt.

A 4. percben Katona István fordult kapura 25 méterről, lövését fogta a vendékapus, nemsokára pedig a centerünk elvette a védőjétől a labdát, balról húzott kapura, de ziccerben a hálóőrbe lőtte a labdát – óriási lehetőség volt. A 10. perc újabb zöldmezes helyzetet hozott, ezúttal is Katonát találtuk meg a játékszerrel, aki a 11-es pont környékénről háromszor is az előtte álló bekkbe lőtt, majd 14 méterről fölé emelt. Az ellentámadásból megszerezte a vezetést a kispesti gárda: Balogh Zsombor gondolt egyet és a 16-os bal sarkáról kilőtte a hosszú felső sarkot, 0–1. Védhetetlen volt. Alig telt el három perc, Balogh mozgott el a középső védők közül, pontos passzt kapott, amit a bal alsó gurított, 0–2. A 20. percben Horváth Arnold 15 méterről tekert a kapus kezében. Nem sokkal később Koósz Raul mintaszerű középreadását Kopácsi Áron se nem lőtte, se nem passzolta, így odalett ez a helyzetünk is. A 28. percben gyors Honvéd-támadás után jobbról érkezett középre a labda, a rárobbanó vendégjátékos a bal oldali kapufát találta el.

Fordulás után a csereként beálló Horváth Barnabás szerzett labdát a jobb szélen, éles beadásáról hárman is lemaradtak. A 49. percben viszont összejött a szépítés: Horváth Barnabás 11 méterről, kissé jobbról jobbal a bal alsóba lőtt, 1–2. Sokáig sajnos nem örülhettünk: a középső védők közül ismét Balogh bújt ki, és 10 méterről Németh Hunor mellett a kapu bal felébe belsőzött, 1–3.

Szép támadást vezettünk a 64. percben, aminek végén Baranyai Noel 10 méterről, balról nagy helyzetben sajnos nem talált kaput. Két perc múlva megint szépen passzolgattunk a vendégvédők között, Bonchis Olivér készítette elő a labdát lövésre Baranyai Noelnek, de a 16-os vonaláról nehéz helyzetben fölé lőtt. A hajrában a vendégek közül a cserecsatár Palócz lépett ki ziccerben, de Németh hárította a lövést, ám a 78. percben ő is tehetetlen volt, amikor Kopácsi nagy mentése után az üres érkezett Ebot Martin elé került a labda, aki az üres kapuba passzolt, kialakítva a végeredményt.

A kapuk előtti határozottság meghatározó volt a találkozón: a vendégek négyszer rúgtak kapura, ebből három gól és egy kapufa volt a mérlegük. A mieink bátran játszottak a bajnoki cím várományosa ellen, és jobb helyzetkihasználással sokkal szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Mindjárt a mérkőzés elején komoly lehetőségek adódtak előttünk: amennyiben ezeket értékesítjük, teljesen másképpen alakulhatott volna a találkozó. Aztán a Honvéd az első kaput eltaláló lövéséből gólt ért el, ez kicsit megfogott bennünket, kaptunk még egy gólt. Ezután megint eltaláltuk a játék ritmusát, helyzetek inkább előttünk voltak, akár még korábban is visszajöhettünk volna a meccsbe. A játék képére az volt a jellemző, hogy játékban két teljesen egyenrangú csapat találkozott, a játékunk nekem kifejezetten tetszett. Sajnos a gólokat a Honvéd szerezte, minőségi együttesük van a kispestieknek. Le a kalappal a mieink előtt, odatették magukat, a szívük a helyén volt

– mondta Németh Richárd a találkozót követően.