Hat gól, hat gólszerző

Hat gól, hat gólszerző

A második félidőben játszott ellenállhatatlanul Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U16 — Zlaté Moravce U16 6–0 (1–0)
Illés Aka. U16: Farkas D. — Abért B., Blum, Németh R., Erdei — Palkó, Csalló, Zsiga — Bene, Pljesovszki, Skravanek. Cserék: Tama — Tóth Á., László, Őri B., Szabó B., Menzhelieiev. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Csalló (19., 1–0), Bene (47., 2–0), László (53., 3–0), Menzhelieiev (67., 4–0), Palkó (78., 5–0), Szabó B. (88., 11-esből, 6–0)

Két korosztállyal érkeztek az aranyosmarótiak Szombathelyre, így az U16-osok is összecsaptak egymással. Hamar megszerezhettük volna a vezetést: gyorsan végeztünk el egy szabadrúgást a jobb oldalon, Bene Dániel elviharzott vele az alapvonalig, passzát azonban az ötösről Skravanek Lázár gyengén a kapusba lőtte. Az első negyedóra végén Zsiga Patrik kapott remek labdát, de túlgondolta a helyzetet, így odalett a lehetőség. A 19. percben jól zavartuk meg a felvidékiek labdakihozatalát, Csalló Kristóf pedig 17 méterrel lőtt: a kapus beleért, de a labda a bal sarokban kötött ki, 1–0.

A 47. percben megdupláztuk előnyünket: szép kombináció végén Szabó Bence alapvonal-közeli lapos passzát Bene Dániel lőtte a jobb alsóba, 2–0. Az 53. percben is eredményesen akadályoztuk meg az aranyosmarótiak labdakihozatalát és László Krisztián 11 méterről a kapu közepébe bombázott, 3–0. Negyedóra telt el a második félidőből, amikor egy szöglet után László Krisztiánt buktatták a 16-oson belül. A sértett 11-esét azonban bravúrral hárította a vendégek kapusa. Menzhelieiev is feliratkozott a góllövők közé, egy tumultusban ő találta meg leggyorsabban a labdát, 4–0. Palkó Áron 25 méterről ragasztott nagy gólt a vendégek kapujába, 5–0.Szabó Bence a 88. percben tört be a büntetőterületen belülre, ahol buktatták, 11-es. El is vállalta a büntetőt, amit a jobb sarokba helyezett, kialakítva a 6–0-s végeredményt.

Remekül illett ez a mérkőzés a felkészülésünkbe. Az első félidőben valamelyest lassabb tempóban futballoztunk, ám a fordulás után javulni tudtunk. Az egész mérkőzésen sok volt a technikai hiba. Ezen a héten lesz még egy edzőmérkőzésünk, ám a felkészülésen ezen szakaszában kiváló program volt a mai találkozó

– mondta a mérkőzés után Sátori Barnabás vezetőedző.