Az első félidőben remekül játszott U17-es csapatunk

Az első félidőben remekül játszott U17-es csapatunk

A szünetben már 3–0-ra vezettek akadémistáink a szlovák vendégek ellen, és végül 4–0-ra meg is nyerték a nemzetközi felkészülési mérkőzést.

Illés Akadémia U17 – Zlaté Moravce U17 4–0 (3–0)
Illés Aka. U17.:
Németh H. – Pécskai, Szentkirályi, Csörnyei, Deme – Smeringa, Lehel, Takács-Földes – Bonchis, Horváth B., Wolf. Cserék: Kostyák – Sabia, Rózsa M., Szakasics. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők:
Bonchis (3., 1–0), Takács-Földes (36., 2–0), Wolf (42., 3–0), Szakasics (68., 4–0)

Ott folytatta az Aranyosmaróttal szemben Kovács László és Nagy József legénysége, ahol a ZTE ellen abbahagyta, ugyanis már a 3. percben a vendégek hálójába került a labda: Pécskai Levente remek átadása után Bonchis Olivér volt eredményes. Ezt követően is akadémistáink domináltak, akik letámadásukkal rendre megakadályozták az ellenfél labdakihozatalát. A következő gólra azonban egészen a 36. percig kellett várni. Ekkor Horváth Barnabás centerezését követően Takács-Földes Olivér helyezett a kapuba. A folytatásban a vendégek kapusa védett két nagyot: előbb Bonchis Oli, majd Takács-Földes Oli lövését hatástalanította. A 42. minutumban viszont már ő is tehetetlennek bizonyult: Wolf Gergő alakította 3–0-ra az állást.

A második félidőt ugyan a szlovák gárda indította egy kapufával, ám a 68. percben már 4–0 volt ide: Smeringa Erik szép szólója után Szakasics Péter talált be a kapuba. A derbi végjátékában még Kostyák Rajmund védett kétszer is bravúrral, így pedig az eredmény már nem változott, maradt a 4–0-s Illés-siker.

Ma az edzés helyett volt ez a mérkőzés. Igazából a kondi volt előtérben és nagyon szép futóteljesítményeket láttam a srácoktól. Az ellenfél komoly küzdelemre kényszerített bennünket, sok egy az egy elleni párharc volt, melyekből rendre jól jöttünk ki. Különösen az első félidő tetszett. Ott gólokban is megmutatkozott a különbség, illetve a korábban gyakorolt csapatvédekezés is jól működött. A presszingből is sok olyan átmenet volt, ami tetszett. Ez a mérkőzés megfelelt a csapat jelenlegi állapotának, dolgozunk tovább

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.