Három vereséggel rajtoltak U13-asaink

Három vereséggel rajtoltak U13-asaink

A csehországi nemzetközi felkészülési torna első napján sok hibára derült fény, amit a folytatásban még bőven kijavíthatnak Szűcs János tanítványai.

Csehországban, a Brno melletti Modricében rendezett 16 csapatos nemzetközi tornán veszt részt az Illés Akadémia U13-as együttese, melyre Szűcs János vezetőedző két kapust (Hajba Botond, Schepanski Noel), valamint 17 mezőnyjátékost vitt magával (Angler Jákob, Bock Bence, Dörnyei Dávid, Győrvári Levente, Lakatos Krisztián, Magadics Milán, Mihók Martin, Módly Samu, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Orbán Roland, Reiber Marcell, Szabó Botond, Szakács Benedek, Szalma Zétény, Székely Máté, Vincze Dániel). A Josefa Surala Emléktorna szervezői a mieinket a D-csoportba osztották be, ahol elsőként 10+1-es felállásban a szlovák Zsolna (Zilina) gárdájával találkoztak. A 2×15 perces mérkőzést sajnos teljesen megérdemelten nyerte meg 2–0-ra az ellenfél, mivel gyakorlatilag a játék valamennyi összetevőjéből jobban vizsgázott. A második meccsen viszont a félidőben még Mihók Martin és Székely Máté találatával 2–0-ra vezettünk, ám a végén a Kassa (Kosice) örülhetett 3–2-es sikerének. A harmadik derbi egy az egyben hasonlított az elsőre, azaz a szünetben 1–0-ra, míg a végén 2–0-ra ment a rivális. Ebben az esetben a Baník Ostrava. Így aztán az U13-as csapatunk három vereséggel a kvartett negyedik helyén végzett. Az már biztos, hogy Szűcs János tanítványai szombaton a Zbrojovka Brno, valamint a Slovan Bratislava együttesével találkoznak. A harmadik ellenfél kilétére később derül majd fény.

Sok játékosunk még nem érzi igazán a nagypályát és bizony a műfű is komoly problémát jelent ebben az óriási hőségben. Az biztos, hogy több gondra is rávilágítanak ezek a meccsek, például az átmenetek utáni védekezés hiányára. Sajnos az edzéseken gyakorolt elemeket még nem látjuk viszont a srácoktól. Szombaton nagyon nehéz találkozók várnak ránk, de megpróbáljuk a hibáinkat kijavítani

– fogalmazott a nap végén Szűcs János vezetőedző.