Három U19-es is kezdett a Haladásban

Három U19-es is kezdett a Haladásban

Simut Mario Lucas debütált jobbhátvédként, Szijjártó Ármin először volt kezdő a középpálya bal oldalán, míg Tarján Patrik balbekként vonult ki a zöld-fehérekkel.

A betegségektől és eltiltástól megtizedelt Szombathelyi Haladás Szegeden szerepelt a dobogó harmadik fokán álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként. Németh Szabolcs a Rózsa – Simut, Guzmics, Bosnjak, Tarján – Stieber, Csilus, Holdampf, Szijjártó – Lencse, Tóth M. összeállításban küldte pályára a vasiakat. Azaz, Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett az U19-es korosztályból Tarján Patrik, Szijjártó Ármin és Simut Mario Lucas is kezdett – utóbbi kettő először volt a kezdőcsapat tagja bajnoki mérkőzés, Simut ráadásul abszolút újonc a Haliban. Mellettük Tóth Milán, mint korábbi növendékünk szerepelt a szombathelyieknél. A padon mások mellett Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté, Szekér Ádám, Doktorics Áron és Horváth Rajmund képviselte az Illés Akadémia-vonalat.

A szegediek kivárásra játszottak, azonban az első félidőben egyáltalán nem ült fel ennek a Haladás. Igyekeztünk megbecsülni a labdákat, és ha volt rá lehetőség, akkor a bal oldalon a Tarján–Szijjártó–Lencse, vagy a jobbon a Simut–Stieber–Tóth Milán hármast próbáltuk megjátszani. A 29. percben Rózsa szabadrúgásával Stieber András lépett meg a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, passzát Szijjártó Ármin leheletfinoman talppal Tóth Milán elé készítette le, amit a Hali 77-ese a 11-es pontról a kapu közepébe bombázott, 0–1. A gól után sem változott a játék képe: egyszer jutottak el a hazaiak Rózsa Dániel kapujáig, ekkor azonban Kórodi nagy helyzetben mellé bólintott.

Szünet után úgy jöttek ki a szegediek, hogy mielőbb szeretnének egyenlíteni, ám a Hali-védelem jól blokkolt. Sőt, Lencse László előtt adódott nagy lehetőség, azonban kimaradt a helyzet. Horváth Rajmund is beállt a 73. percben, így négy U19-es korú Illés-nevelés is játszott ma. A 79. percben egy ütközést követően 11-eshez jutottak a hazaiak, amit értékesítettek is, 1–1. Ezek után is maradtak izgalmak: Rózsa Dániel ziccert védett, Lencse László 45 méterről centikkel lőtt mellé, míg Tóth Milán a felső kapufát találta el. Újabb gól nem született, így harmadik idei idegenbeli meccsén is veretlen maradt a Haladás.

Izgalmas, helyenként jó színvonalú és magas iramú meccset játszottak a csapatok: mindkét együttes a győzelemre törekedett, ma azonban egy-egy ponttal meg kell, hogy elégedjenek.

Mérhetetlenül büszke vagyok, szívvel-lélekkel küzdöttünk a sportszerű mérkőzésen. Volt meccslabdánk, de ma ez kifelé pattant a kapufáról. Három U19-es korosztályú játékossal kezdtünk ma: ők nagyon tehetségesek, a Haladás jövőjének két meghatározó játékosai lehetnek. Szeretném kiemelni, hogy egyrészt nagyon jól helyt álltak, másrészt pedig a rutinosabbak folyamatosan példát mutatnak számukra – azaz, igazi csapatként viselkedünk

– nyilatkozta Németh Szabolcs a mérkőzést követően.

Fantasztikus érzés volt bemutatkozni a Szombathelyi Haladásban! Tegnap tudtam meg, hogy kezdő leszek – így-úgy azért tudtam aludni az éjszaka. Pályafutásomban ez egy különleges mérföldkő. Jó kis meccs volt, sajnos volt benne hiba is. Azonban úgy érzem, igazi csapatként küzdöttünk. Együtt nyerünk, együtt veszítünk – ma pedig ez a küzdelem és foci egy pontot ért itt, Szegeden. Boldog vagyok, hogy debütálhattam a Haliban, és azért dolgozom, hogy a továbbiakban is számoljon velem a vezetőedző.

– mondta Simut Mario Lucas a találkozó után.

A szegedi mix zónában Szijjártó Ármin is nyilatkozott: a videó megtekinthető az Illés Akadémia Instagram-oldalán.