Három szombathelyi győzelem

Három szombathelyi győzelem

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok idei utolsó fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U14-es és U15-ös és U16-os csapata is nyerni tudott. Az U17-es döntetlent játszott, az U19-es viszont kikapott.

U14

Illés-Haladás–Kecskemét 5-3 (4-2). – Szombathely, vezette: Kártyás.
Illés-Haladás: Molnár- Végh – KOÓSZ, Stefanich, Bonchis (Horváth B.), Baranyai, LÁSZLÓ (Karvalics), KATONA, Varga Á. (Takács-Földes), Király (Horváth A.), Fischl, Csörnyei. Edző: Tóth Zsolt.

Az Illés Akadémia nagy rohamokkal kezdte a mérkőzést, de egy szervezett Kecskeméttel találta magát szemben. A vendégek egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után megszerezték a vezetést. Egy perccel később azonban egy gyönyörű akcióból egyenlítettek a szombathelyiek. Ezt követően két pontrúgásból és egy szép akciógóllal már 4-1-re húztak el a vasiak. A félidő vége előtt néhány perccel egy egyéni hibát kihasználva gólt szereztek a kecskemétiek. A második félidőben egy kontrából lőtte harmadik gólját a vendégcsapat, izgalmassá téve ezzel a mérkőzést. Azonban a hajrában egy gyönyörű akciógóllal lezárta a meccset a szombathelyi együttes – Katona István harmadik gólját szerezte a találkozón. Tóth Zsolt tanítványai utolsó hét meccsükből hatot megnyertek, kreatív támadójátékot bemutatva a hatodik helyen zárták az őszi szezont. Gólszerzők: Katona 3, Varga Á., Stefanich.

A Lurkóban nevelkedett Katona István három gólt lőtt a Kecskemétnek – ősszel 20 találatot szerzett

U15

lllés-Haladás–Kecskemét 3-0 (2-0). – Szombathely, vezette: Domján.
Illés-Haladás: Olasz – Stifter (Kovács B.), Nagy R., Szvoboda (Bonyhárd), Bolla (Ligeti), Sági (Szabó L.), MOZSÁR, Frák, PAPP CS., Mohos (Mayer), UDVARDI. Edző: Horváth András.

A szombathelyiek jó hozzáállással és helyenként jól futballoztak, jókor szerezték a gólokat. Végig a vasiak akarata érvényesült, megérdemelten nyertek. Gólszerzők: Mohos, Udvardi, Papp Cs.

U16

Illés-Haladás–Vasas Kubala Akadémia 3-1 (0-0). – Szombathely, vezette: Jurák.
Illés-Haladás: SIMON – Tóth K., Muzsi, HORVÁTH J., Borbács (Pataki), Vigh, Tama, Kovács P., Kovács A. (Miszori, Papp Cs.), NÉMETH Á., Domján (Lórántffy). Edző: Sátori Barnabás.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Szünet után ugyan a Vasas jobban futballozott, ráerőltette akaratát a hazai együttesre, ám a vasiak szíve a helyén volt és jó helyzetkihasználásuknak is köszönhetően megnyerték a meccset egy jó erőkből álló ellenféllel szemben. Gólszerzők: Horváth J. 2, Tama (11-esből).

U17

Illés-Haladás–Vasas Kubala Akadémia 1-1 (0-1). – Szombathely, vezette: Szeibert.
Illés-Haladás: Tóth B. – DEZAMITS, SZABÓ B., Baranyai, Kállai, Heiter (BUNEVÁCZ), PALKÓ Horváth R. (Sulyok D.), Tarján, Sulyok M. (Rosanics), MARKÓ. Edző: Németh Richárd.

Az első félidőben a hazaiak kontrollálták, uralták a játékot, de kihagyták helyzeteiket, a fővárosiak pedig egy egyéni hiba után váratlanul megszerezték a vezetést. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a szombathelyiek betaláltak, sőt, a 93. percben meccslabdát is hibáztak. Támadójuk három méterről a kapu fölé pörgetett. Gólszerző: Bunevácz.

U19

Debrecen–Illés-Haladás 4-1 (0-1). – Debrecen-Pallag, vezette: Szabó J.
Illés-Haladás: Molnár G. – Bognár (Vajda), Bokor (Debreceni), Woth, SZALAY, Auer, Balogh F., Schuszter (Volter), Szecsődi, Csomós (Kállai), Tóth M. Edző: Oross Márton.

Az első félidőben a szombathelyiek birtokolták többet a labdát, ám sok technikai hibával futballoztak. Pozitívum viszont, hogy sikerült megszerezniük a vezetést. Szünet után aztán gyorsan egyenlítettek a debreceniek, majd egy pontrúgás utáni figyelmetlenségből ismét betaláltak. Ezt követően visszaálltak és kontrákkal kísérleteztek – amelyekből még két gólt szereztek. Gólszerző: Szalay.