Három növendékünket tesztelte a PSV Eindhoven

Három növendékünket tesztelte a PSV Eindhoven

Az Illés Akadémia két kapusa, valamint egy mezőnyjátékosa tölthetett el egy hetet a holland sztárklub utánpótlásképző bázisán.

Az utóbbi hónapokban többek között Spanyolországban (CD Legánes, Getafe CF) és Olaszországban (Torino FC, Venezia FC) jártak próbajátékon tehetséges akadémistáink, most pedig három növendékünket tesztelte egy héten át a hollandok egyik sztárklubja, a PSV Eindhoven, ahova vezető scoutunk, Hadnagy Zsolt közbejárásának köszönhetően hívták meg őket. Szakemberünk elmondása szerint a srácok határozottan jó benyomást tettek a németalföldi egylet illetékeseire, így a későbbiekben akár egy újabb tesztelés, avagy szerződés várhat rájuk.

Nagyon tartalmas, érdekes egy hetet töltöttünk Hollandiában. A legfurcsább a napirend volt, mivel az edzések 12.30 órakor kezdődtek. Ehhez azért nagyon gyorsan hozzá kellett szoknunk. A gyakorlásokon a legnagyobb különbség a labda sebességében nyilvánult meg. Nagyon sok gyors átadás volt: inkább a labda futott és nem a játékosok. Amúgy fizikálisan erős, technikás fiatalok alkotják a PSV utánpótlását. Érdekes volt, hogy fellocsolt műfüvön tréningeztünk, ami nagyon csúszott, ezzel pedig minél gyorsabb játékra ösztökéltek bennünket. Evvel először tényleg meg kellett barátkoznunk, de aztán már nem okozott problémát. Úgy érzem, hogy a méréseim igen jól sikerültek, az edzéseken pedig alaposan odatettem, magamat, így abban bízom, hogy lesz folytatása ennek a történetnek

– fogalmazott a 16 esztendős Horváth Arnold, aki szerint az Illés Akadémia infrastruktúra szempontjából bőven felveszi a versenyt az ottanival. 2006-os születésű középpályásunk mellett még két kapusunk tölthetett egy hetet Eindhovenben.

Úgy érzem, hogy mindhárman kihoztuk magunkból a maximumot és megálltuk a helyünket. Én kapusként a legnagyobb különbséget abban láttam, hogy az ottaniak lábbal nagyon ügyesek. Erre ők komoly hangsúlyt fektetnek. Szerintem másban nem igen tartanak előbbre. Az edzések nagyon pörgősek voltak. Az egy hét eléggé fárasztó volt, mert nagyon igyekeztünk bizonyítani. Úgy gondolom, hogy azért a PSV szakemberei is tisztában vannak azzal, hogy a mi akadémiánkon kiemelkedő a kapusképzés. Nem véletlen, hogy korábban többen kerültek tőlünk ki európai élklubokhoz. Mi is azt a képzést kaptuk itt, így talán érthető, hogy feltudtuk venni a versenyt a holland csapat hálóőreivel

– mondta a szintén 2006-os Molnár Végh Marcell. Tehetséges cerberusunk örömmel tette hozzá, hogy az egy hét alatt nagyon sok dicséretet kaptak, így ő is bizakodva tekint a PSV-sztori folytatása elé.

Arni és Bence a németalföldi egylet U17-es csapatával gyakorolt, míg a 2008-as születésű Németh Bence az U15-ösök edzéseit látogatta.

Nagyon tetszett a Hollandiában eltöltött egy hét. Az edzések eléggé hosszúak voltak, így a pihenésre kevesebb idő jutott. Amúgy maximálisan beletettem minden tudásomat. A körülmények hasonlóak voltak a mi Akadémiánkhoz. A kapusedzéseken főként a gyorsaságra, a labdafogásokra mentek rá, de az U15-nél is lényeges volt a lábbal történő játék. A foglalkozások hosszúsága miatt, minden gyakorlatból többet csináltunk. Sokat segített a kommunikációban, hogy eléggé jól beszélek angolul. Úgy érzem, hogy pozitív kép alakulhatott ki rólam, mivel többször is megdicsértek. Nagyon várom a visszajelzést a PSV részéről

– foglalta össze a kint eltöltött napokat szinte profi módon Németh Bence.

A labda jelenleg a hollandoknál pattog. Ígéretük szerint hamarosan visszajelzést küldenek arról, hogy milyen kép is alakult ki bennük a három akadémistánkról. Hadnagy Zsolt elmondása szerint remélhetőleg a sikeres bemutatkozásnak köszönhetően még szorosabb kapcsolat, együttműködés jöhet létre a PSV Eindhoven és az Illés Akadémia között.