Három Illés Akadémia-növendék először játszott a Haladásban

Három Illés Akadémia-növendék először játszott a Haladásban

Szabó Bence, Kállai Zalán és Doncsecz Levente estek át a tűzkeresztségen.

A felnőtt, az U21-es, és az U19-es válogatott-mérkőzések miatti szünetet kihasználva Székesfehérváron lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs a Verpecz – Dezamits, Guzmics, Devecseri, Debreceni – Tóth D., Doktorics, Simut, Tóth Máté – Monori, Hegedűs tizenegyet kezdette. Azaz Dezamits Dominik személyében egy jelenlegi Illés Akadémia U19-es játékos, valamint Debreceni Zalán, Doktorics Áron és Tóth Máté révén még három korábbi növendékünk szerepelt. Sőt, a MOL Fehérvár FC-ben is voltak ketten: Nyári Patrik és Funsho Bamgboye képviselte az Illés Akadémia-múltat.

Az első félidő rendkívül változatos futballt hozott, helyzet adódott mindkét együttes előtt, de találat nem született. A szünetben Kovács István révén újabb ex-Illéses állt be a Vidibe, nálunk pedig Szijjártó Ármin érkezett. Villámgyors gólváltással indult ez a játékrész: Monori Norbert egy pontrúgás végén volt eredményes. Hegedűs Márk középreívelését Szijjártó fejelte le, amit Monori lőtt a hálóba (0–1). Nem sokkal később egy hazai akció után Kodro lőtt a kapunkba (1–1).

A lüktető, és a mindkét kapu előtt helyzetet hozó játékkép nem változott ezek után sem. A zöld-fehéreknél a három U18-as válogatott: Kállai Zalán, Szabó Bence és Szijjártó Ármin, valamint Doncsecz Levente is lehetőséget kapott. Kállai az 55., Doncsecz és Szabó Bence a 67. percben álltak be. Lehetősége mindkét csapatnak volt az újabb gólra. Szijjártó találatát les miatt érvénytelenítették a 69. percben. A hajrában Doncsecz szólója végén védett a hazaiak kapusa, a kipattanóra pedig Szijjártó érkezett, de az ő löketébe pedig az egyik bekk lépett bele. Újabb találat nem született, a MOL Fehérvár otthonában 1–1-es döntetlent ért el a Szombathelyi Haladás. A válogatottakat leszámítva a piros-kékek teljes kerettel szerepeltek, így kifejezetten jó eredményt ért el a vasi csapat.

Három futballista számára ez volt az első felnőtt mérkőzés Haladás-mezben: a Németh Szabolcs vezette szakmai stáb Kállai Zalán, Szabó Bence és Doncsecz Levente személyében újabb Illés Akadémia-játékosokat vetett be.

Nagyon boldog vagyok, hogy az első felnőtt mérkőzésemen pályára léphettem a Haladásban, talán nem is sikerült rosszul a bemutatkozás. Dezamits Dominikot váltottam, azonban én védekező középpályás poszton szerepeltem, Tóth Dávid lett onnantól fogva a jobb oldali védő. Huszonöt percet játszottam, és úgy érzem, nagyon elfáradtam. Dárdai Palkó, Kovács István, Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko – velük mind-mind párharcba keveredtem. Rendkívül magas iram volt addig is a pályán, de ezt átélni? Egyrészt nagy élmény volt, másrészt pedig óriási tapasztalatot jelent, de szerintem nem csak nekem, hanem mindnyájunknak. Az U19-es bajnokságban is nagyon jó találkozók vannak, aztán a válogatottban még egy magasabb szintet lehet képviselni, ám ez a mai meccs bizonyította, hogy mindig van feljebb és még feljebb. A rendelkezésemre álló időben sikerült a labdákat pontosan megjátszanom, a támadásokba is be tudtam kapcsolódni, és jól esett a dicséret a szakmai stáb részéről is. A debütálás újabb motivációt jelent számomra, de szerintem ezzel Doncsi és Zalán is így vannak

– mondta Szabó Bence a mérkőzés után.