Három harmad, két gól, szép győzelem a leány U15-től

Három harmad, két gól, szép győzelem a leány U15-től

U15-ös leányaink Horváth Amira és Karancsi Emma találataival 2–0-ra verték a Fehérvár FC U16-os csapatát.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Fehérvár FC U16 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Kocsi P. – Nisztor M., Széplaki S., Derényi A. (Bedőcs L.), Kopfensteiner Sz. – Palatin D. (Első H.), Karancsi E., Harmath R. – Kumánovich K., Horváth A. (Bihari Cs.), Imre B. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Horváth A. (11., 1–0), Karancsi E. (84., 2–0)

U17-es leányainkhoz hasonlóan U15-öseink is a Fehérvár FC idősebb korosztálya ellen játszottak edzőmérkőzést, a helyszín az Illés Akadémia volt. A mieink a 3X30 perces találkozó elejétől fogva teljes mértékben kézben tartották az eseményeket, birtokolták, szépen járatták a labdát. A 11. percben pedig Horváth Amira ismét kamatoztatta gyorsaságát és a vezetést is megszerezte csapatának. Nagyrészt ellenfelünk térfelén zajlott a játék, magasan letámadtunk, ezáltal nem is igazán tudtak kibontakozni a fehérváriak. A lehetőségeink megvoltak arra, hogy növeljük a különbséget, az első szünetig azonban már nem változott az eredmény, 1–0-ról jöhetett a következő etap.

Ennek elején próbáltak váltani a vendégek, agilisabbak voltak, mint azelőtt, ám ha veszélyhelyzet is alakult ki a kapunk előtt, elhárítottuk azt. Kis idő elteltével aztán ismét helyreállt a világ rendje, irányítottuk a mérkőzést, a széleken jól használtuk a gyorsaságunkat, a beadásokból pedig kellemetlen pillanatokat tudtunk okozni a fehérváriaknak. A hálót ebben a harminc percben nem sikerült megzörgetnünk, így aztán maradt az 1–0-s eredmény a záró játékrész előtt.

Továbbra is tetszetősen, türelmesen, éretten futballoztunk, emellett most is eljutottunk ziccerekig. Második találatunkra a 84. percig kellett várni, ekkor az egész mérkőzésen kiválóan játszó Karancsi Emma koronázta meg teljesítményét egy góllal. A hátralévő időben az állás már nem változott, így a mieink rendkívül jó játékkal 2–0-s győzelmet arattak.

Nagyon tetszett, amit láttam. Szépen építettük fel a támadásainkat, kreatívan, okosan játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült. Talán a háromból az első harminc percünk volt a legjobb. Nagyon örülök, hogy azok is jó teljesítménnyel, motivált játékkal hálálták meg a lehetőséget, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak. Összességében egy nagyon jó kis mérkőzést játszottunk egy jó ellenféllel, dicséret illet mindenkit

– értékelte a látottakat Ferencsik Evelin vezetőedző.