Három harmad, három gól, három pont

Három harmad, három gól, három pont

U14-es leányaink a Nova SE elleni 3–0-s győzelemmel zárták a regionális leánybajnokságot, ezzel a sikerrel pedig a negyedik helyet szerezték meg a pontvadászatban.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Nova SE U14 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B., Derényi A., Szélessy H. – Kovács Li., Anderle M., Kovács La., Első H. – Borsits M. Csere: Becskeházi J. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Derényi A. (3., 1–0), Szélessy H. (14., 2–0), Anderle M. (59., 3–0)

A megyei fiúbajnokság után a lányok regionális küzdelmeiben is szezont zártak U14-es lányaink, akik hazai környezetben fogadták a Nova gárdáját.

Hektikus játékkal, kevés labdatartással indult a találkozó, de egy szöglet utáni remek Derényi Alíz-fejessel korán, már a 3. percben előnybe tudtunk kerülni. Nagyrészt a küzdelmes jelzővel lehetett jellemezni a mérkőzést, melynek 14. minutumában Szélessy Hédi egy szép mozdulattal megduplázta előnyünket, s mivel ez már nem is változott az első harmad végéig, 2–0-ról folytatták a csapatok. A játék képe a folytatásban sem változott, gyűrték egymást a felek, a hálók pedig érintetlenek maradtak ebben a huszonöt percben, így aztán megőriztük kétgólos előnyünket a záró felvonás előtt. Az idény utolsó harmada vette tehát kezdetét, Anderle Mirella pedig egy gyönyörű átlövéssel gondoskodott arról, hogy ez már ne gól nélkül érjen véget. Ez a találat alakította ki a 3–0-s végeredményt, a mieink így három ponttal gazdagodtak, s egy előzésnek köszönhetően a negyedik helyen zárták a 2022-2023-as szezont

Brusztolós, küzdelmes mérkőzést játszottunk, de természetesen az ilyen találkozókat is meg kell nyerni. Ezúttal nem mondhatom, hogy olajozottan működött a gépezet, ennek ellenére voltak pozitívumok, például szélső felfutások tekintetében, ez örömmel tölt el. Éreztem a lányokon, hogy fontos nekik, hogy győzelemmel zárjuk a bajnokságot, talán ez ment át egy kicsit görcsös, túlzott akarásba, ami rányomta a bélyegét a találkozóra. Szeretném kiemelni, hogy három nagyon szép gólt lőttünk, ráadásul ezeken a találatokon három különböző játékos osztozott. Természetesen gratulálok az egész csapatnak a bajnoki idényben nyújtott teljesítményéhez, sok szép győzelemmel, tanulsággal teli év van mögöttünk

– értékelt a találkozó után Luki András edző.