Három akadémistával nyert a Haladás

Három akadémistával nyert a Haladás

Tóth-Gábor Kristóf és Szekér Ádám a kezdőben kaptak helyet.

Hatan is ott voltak az Illés Akadémia tanulói közül a Szombathelyi Haladás keretében. A zöld-fehérek a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában azt a Dorogi FC-t fogadták, akiket az akadémia korábbi edzője, Németh Szabolcs irányít. A piros-feketéknél a kezdőben kapott helyet az Illés-nevelés Nyíri Vince.

A Haladásban Szekér Ádám a középpályán, Tóth-Gábor Kristóf pedig a támadószekcióban kezdett. A padon Bokor Bence, Illés Bence, Balogh Ferenc és Schuszter Ronald vártak bevetésre.

A szombathelyiek a 11. percben szerezték meg a vezetést, amikoris két ex-Illéses, Kiss Bence és Medgyes Zoltán hozták össze a találatot. Kiss a 16-os vonaláról balra tette ki a játékszert Medgyesnek, aki ballal a kapu közepébe lőtt.
A találkozót Tóth-Gábor és Szekér is végigjátszotta, míg a hajrában Illés Bence is pályára léphetett. Nagyon fontos három pontot szereztek a vasiak, a Medgyes-góllal 1–0-ra győztek.

A hivatalos sajtótájékoztatón a vendégek mestere, Németh Szabolcs kiemelte, hogy az általa bajnoki címig vezetett Illés Akadémia U19-es csapatból mennyien pályára léptek ma (és tegnap is az NB I-ben), és reményét fejezte ki, hogy fejlődésük töretlen marad.