A négy rúgott gól sajnos nem ért három pontot

A négy rúgott gól sajnos nem ért három pontot

Az U14-eseknél Katona István vágott mesterhármast a 17. fordulóban, azonban ez is „csak” egy pontot ért.

Újpesti TE U14 – Illés Akadémia U14 4–4 (1–3)
Illés Aka. U14.: Németh H. – Horváth A. (Bonhis, 51.), Stefanics, Csörnyei, Koósz – Bolla, Baranyai (Karvalics, 70.), Balikó – Varga Á., Katona, Takács-Földes (Laczó, 81.). Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Góllövők: Katona (13., 0–1; 34., 1–2; 77., 3–4), Varga Á. (38., 11-esből, 1–3)
Kiállítva: Stefanics (40.)

Jól indult szombathelyi szempontból a találkozó, hiszen egy szép kontra végén Katona István megszerezte a vezetést a vasiaknak. Aztán egy oldalszabadrúgást követően egyenlítettek a fővárosiak, amelyre volt két válasza is a mieinknek: Katona szabadrúgásból, Varga Ákos pedig büntetőből volt eredményes. Az első játékrész utolsó percében a játékvezető kiállította Stefanicsot: a szituáció előtt belső védőnkkel szemben szabálytalankodtak – teljesen értelmezhetetlen döntést hozott a játékvezető.
A második félidőben 10 emberrel is veszélyesen fociztak Baranyaiék, 1–3-nál óriási ziccert hagytak ki a vendégek. A lila-fehérek két szöglet után egyenlítettek, de a nagyszerű napot kifogó Katona ismét betalált. A ráadásban súlyos egyéni hibák után az Újpest egalizálni tudta az eredményt.

Tóth Zsolt így értékelte a találkozót:

Amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, addig domináltunk, az történt, amit mi akartunk. Tíz emberrel is megvolt a lehetőségünk a győzelemre, ez nem sikerült, ám ennek ellenére gratulálok a srácoknak az idegenbeli pontszerzéshez.

A találkozóról galéria tekinthető meg az Illés Akadémia Facebook-oldalán.