Három akadémista kezdett a Haladásban

Három akadémista kezdett a Haladásban

Debreceni, Kállai és Tóth is ott volt a zöld-fehérek pályára kifutó tizenegyében.

Elstartolt a Merkantil Bank Liga „tavaszi” szezonja: a 22. fordulóban a Szombathelyi Haladás a Gyirmót FC Győrt fogadta. Mátyus János három jelenlegi Illés Akadémia-növendéket is a kezdőbe állított: a háromfős hátvédsor bal szélén Debreceni Zalán, a középpálya jobb felén Kállai Kevin, centerpozícióban pedig Tóth Milán kezdett. A kapu előtti határozottság döntött az első játékrészben: míg a szombathelyiek tudománya elfogyott a 16-os környékén, addig a vendégek egy szabadrúgást és egy akciót is gólra váltottak, így 0–2-t mutatott az eredményjelző-tábla.

A szünetben négyet is cserélt a szakmai stáb – közte a három fiatalunkat is. Az 53. percben egy sarokrúgás után Mocsi góljával szépített a Haladás, majd ezek után néhány helyzetet kialakítottak a fehérmezesek, de egyenlíteni nem sikerült. A hosszabbításban 11-esből újabb gólt ért el a Gyirmót, így 3–1-re győztek a vendégek.

A mérkőzés után az akadémiai kezdőhármas Lipótra utazott, ugyanis az Oross Márton irányította U19-es válogatott edzőtáborába kaptak meghívót.