Hárman képviselték a Haliban az Illés Akadémiát

Hárman képviselték a Haliban az Illés Akadémiát

Már-már szokás szerint a Debreceni-Kállai-Tóth hármas volt ott a kezdőben.

A válogatott szünet előtti utolsó bajnoki fordulót rendezték ma a Merkantil Bank Ligában. A Szombathelyi Haladás Tatabányára látogatott, ahol a Dorogi FC vendégeként léptek pályára a zöld-fehérek. Mátyus János ezúttal is három jelenlegi növendékünket jelölte a kezdőcsapatba. Debreceni Zalán a középpálya bal, míg Kállai Kevin a jobb oldalán kezdett; a kétfős csatársor egyik tagja pedig Tóth Milán volt. A kispadon ott volt az U18-as válogatottba behívott Horváth Rajmund.

Tóth Millán előtt adódott az első félidő – mint később kiderült: a teljes találkozó – legnagyobb lehetősége. Egy bal oldali beadás után Jancsó András csúsztatta elé labdát, ám a támadónk négy méterről nagy helyzetben a bal sarok mellé fejelt. Egyértelműen a Haladás birtokolta jóval többet a labdát, de az igazi nagy lehetőségek kialakításával hadilábon álltak a fiúk, a találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget.

Tóth Milán 45 percet töltött a pályán, Kállai Kevin 86-ot, míg Debreceni Zalán végig ott volt a játéktéren. Az óriási fölény ellenére nem sikerült betalálnia a Haladásnak, így kénytelen volt megelégednie az egy ponttal. A rendkívül sűrű középmezőnyben a vasiak 45 ponttal a nevük mellett a nyolcadik helyről várják majd az áprilisi folytatást.

Kép forrása: Árvai Károly (Nemzeti Sport)