Hárman az U17-es válogatott összetartásán

Hárman az U17-es válogatott összetartásán

Mint arról korábban beszámoltunk, változások történtek a korosztályos női válogatottak élén, a 2007-2008-as korosztályt felölelő U17-es nemzeti együttes újdonsült szövetségi edzője, Gajdóczi Tibor pedig augusztus 21. és 23. között tartotta első összetartását Telkiben.

Akadémiánkat ezúttal három növendékünk, Csombor Luca, Müller Zsófia, valamint Kocsi Petra képviselte az edzőtáborban. Visszaérkezésük után Csombor Luca elmondta, főként a taktikai elemeken volt a hangsúly, több poszton is megmutathatta magát, aminek kifejezetten örül, hiszen ez segíti abban, hogy még sokoldalúbb játékos legyen.

A gyakorlások során többször játszottam olyan pozícióban, amiben eddig nem igazán, leginkább 6-os voltam, de arra is volt példa, hogy 10-est játszottam. Minden ilyen összetartásnak rendkívül nagy jelentősége van, hiszen itt tudjuk megismerni egymást a más csapatokban lévő játékosokkal és összeszokni velük. Ami azt illeti, minden új szerepkört, pozíciót nagyon nyitottan fogadok, hiszen így tudok folyamatosan új dolgokat tanulni.

Remek formában lévő hálóőrünk, Kocsi Petra nem először vett részt összetartáson, de ezúttal is rendkívül pozitív élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

Személy szerint nagyon jól éreztem magam az edzőtábor alatt. A stábtagok kivétel nélkül rendkívül segítőkészek voltak, odafigyeltek a terhelés mennyiségére az edzések tekintetében. Az pedig különösen jó volt, hogy szövetségi kapitányunk elméletben is mindig visszakérdezett és leellenőrizte, hogy érthető-e, amit csinálunk, és hogy mit miért csinálunk.