Haladás Viktória: tíz növendékünk lépett pályára az Astra ellen

Haladás Viktória: tíz növendékünk lépett pályára az Astra ellen

Az üllőiek 3–0-s eredménnyel vágtak vissza a Magyar Kupa negyeddöntőjében elszenvedett vereségért.

Négy nap leforgása alatt másodszor látogatott az Astra otthonába a Haladás Viktória együttese, amely ezúttal a bajnokságban csapott össze a Pest vármegyeiekkel. Markó Edina keretében ezúttal tizenkét akadémista korú játékos kapott helyet. Közülük hatan futott ki a kezdőcsapattal. Az összeállítás Dobó-Nagy Boglárka nevével kezdődött, de Szabó Fanni, Csáki Eszter, Pintér Tekla, Gravencz Gréta, valamint Németh Adél is pályán volt a kezdő sípszó pillanatában. Varró Veronika Szabó Fannit váltotta a szünetben, Csejtei Emília Csizmadia Zsófi cseréjeként kapott lehetőséget az 57.-ben, míg Hécz Zsuzsanna a 69. percben szállt be a mérkőzésbe, ekkor Feketevízi Tímea jött le. Kováts Anna Balogh Henrietta helyére érkezett a 80. minutumban. Németh Mirtill és Nagy Dorottya ezúttal nem jutott szóhoz.

Ami a találkozót illeti, az üllőiek az első félidő hajrájához közeledve szerezték meg a vezetést, majd a 61. és a 71. percben beköszöntek, kialakítva ezzel a végeredményt. Harmadik találatuk igencsak szépségdíjasra sikeredett, s épp a korábban Szombathelyen játszó Szakonyi Emese jegyezte.

A vasiak legközelebb a Magyar Kupa elődöntőjében lépnek pályára, március 20-án szerdán 16 órakor az ETO FC Győr érkezik a Haladás Sportkomplexumba.