Haladás Viktória: jól helytálltak a fiatalok a BL-résztvevő Sturm Graz ellen

Haladás Viktória: jól helytálltak a fiatalok a BL-résztvevő Sturm Graz ellen

Az osztrákok péntek esti 3–0-s győzelme ellenére ismét bebizonyították az Illés Akadémia növendékei: lehet rájuk számítani.

A Fehérvár FC elleni találkozó után újfent hazai környezetben lépett pályára a Haladás Viktória, a zöld-fehérek az osztrák élvonalban szereplő, Bajnokok Ligája-induló SK Sturm Graz gárdáját fogadták péntek este. A felkészülési mérkőzés 2X30 percig tartott. Markó Edina vezetőedző ezúttal is számított akadémistakorú játékosaira, a kezdőcsapatban most Dobó-Nagy Boglárka, Németh Mirtill, Németh Adél, Pintér Tekla, Nagy Dorottya, valamint Novák Luca kapott helyet. Rajtuk kívül is sokan vártak bevetésre, Gravencz Gréta, Csáki Eszter, Csejtei Emília, Hécz Zsuzsanna, Kováts Anna, Szabó Fanni és Varró Veronika egyaránt a második játékrészben jutottak szóhoz. Fiataljaink az igencsak komoly játékerőt képviselő ellenféllel szemben is jól helytálltak, egyenrangú partnerek voltak, a fekete-fehérek végül 3–0-ra győztek.

A Haladás Viktória jövő héten kétszer is elutazik a „sógorokhoz”: szerdán a stájerországi Wildcats Krottendorf otthonában vizitál, míg augusztus 5-én, szombaton a bécsi First Vienna csapatához látogat.

A találkozó galériája elérhető az Illés Akadémia Facebook-oldalán.