Ha rosszul is kezdődött, jó lett a vége

Ha rosszul is kezdődött, jó lett a vége

Hetven percnyi jó teljesítmény sem volt elég a bravúrhoz, vegyes csapatunk vereséget szenvedett Radomljéban.

ŽNK Radomlje – Haladás-Viktória–Illés Akadémia (vegyes) 3–1 (3–0)
Haladás-Viktória-Illés Aka. (vegyes): Bíró B. – Szalay J., Szabó L., Urbán V., Pintér P. – Németh M., Németh Zs. P., A.M. Vladulescu, Herczeg A. – Kiss-Lantos H., Nagy V. Cserék: Szabó F. (46.), Csejtei E. (46.), Simon F. (46.), Németh N. (65.), Balogh S. (65.), Mesterházy I. (65.). Edzők: Székely Tibor és Tebeli György.
Gólszerző: Urbán V. (65., 3–1)

Csapatunk olyan összeállításban szerepelt a szlovéniai Radomljéban, amelyben még soha nem játszott – és talán nem is fog. Az eredetileg a felnőttek számára lekötött mérkőzésen mindössze öt „felnőtt korú” játékos (Bíró Barbara és négy mezőnyjátékos) tudott pályára lépni.

A felforgatott – betegség, rehabilitáció, egyszerűbben fogalmazva: a kényszer szülte – felállás rányomta a bélyegét a mérkőzés elejére. A komplett felnőtt csapattal felálló hazaiak az első negyedóra végére háromgólos vezetést szereztek.

Szerencsére sikerült hamar kiegyenesedni, és a csapat a találkozó ezt követő bő hetven percében jól állt a lábán. Annak ellenére, hogy kifejezetten vegyes korosztály lépett pályára, a második félidő, de különösen a találkozó hajrája pozitív lett. Urbán Viktória fejesgóljával szépített csapatunk a 65. percben, de talán még ennél is fontosabb, hogy a beállt három U17-es korú játékos – a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Szabó Fanni, valamint a „csak” remekül játszó Csejtei Emília és Mesterházy Ivett – milyen jól szállt be a mérkőzésbe.