Gyümölcsöző együttműködés az FC Ajka utánpótlásával

Gyümölcsöző együttműködés az FC Ajka utánpótlásával

A szomszédos megyéből is érkeznek tehetségek az Illés Akadémiára.

 

Ezen a héten ismételten találkoztak az Illés Akadémia és az FC Ajka utánpótlás-vezetői, a helyszín ezúttal Szombathely volt. Az ajkaiak edzéseket tekintettek meg és a háttérmunka részleteiről is kaptak tájékoztatást.

Immáron három éve tart az együttműködés a két zöld-fehér egyesület között. Korábban mi is voltunk Ajkán: bemutatóedzést, illetve előadásokat is tartottunk – most pedig mi köszönthettük a Veszprém megyeieket, és részletekbe menő betekintést nyerhettek az Illés Akadémia szakmai életébe. A kapcsolatunkat abszolút gyümölcsözőnek tekinthetjük: több ajkai tehetség is eljutott hozzánk, mindegyik korosztályba érkeztek már tőlük. A szakmai programunk részeként mindenben segíti egymást a két klub

– mondta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai vezetője.

Bakos Roland és Jákli Péter

Jákli Péter szakágvezető és Pintér Csaba az U15-ös csapat vezetőedzője informálódtak az akadémia területén zajló fejlesztésekről, illetve a növendékeket érintő sportszakmai és iskolai változásokról – ez utóbbi azt jelenti, hogy immáron három középiskola közül választhatnak azok az Illés Akadémiára érkező gyerekek, akik középszintű tanulmányokat folytatnak.

Ajkán 6-19 éves korig foglalkozunk gyerekekkel, 230 utánpótlás korú játékosunk van. Edzőink jelen vannak a város óvodáiban, szoros a kapcsolatunk az általános- és középiskolákkal is. Hosszú ideje kiváló az együttműködés az ajkai és a szombathelyi labdarúgás között: lehet szó akár felnőttfutballról, akár az utánpótlásról. Évente több alkalommal személyesen találkozunk, talán ennek is köszönhető, hogy egyre több tehetséges ajkai vagy Ajka-környéki labdarúgó-palánta került javaslatunkra az akadémiai rendszerbe, így az Illés Akadémiára.

– nyilatkozta Jákli Péter, az FC Ajka utánpótlás-szakágvezetője.