Győztes kirándulás Egerszegre, hosszabbítással fűszerezve

Győztes kirándulás Egerszegre, hosszabbítással fűszerezve

Horváth András csapata egységesen futballozott és megérdemelten jutott tovább.

Zalaegerszegi TE FC U19 – Illés Akadémia U19 2–3 (1–0, 2–2, 2–2)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B. (Zsédely, 69.), Stefanich, Stifter – Bonchis, Smeringa (Kovács B., 69.), Csörnyei, Takács-Földes (Garai, 46.) – Bonyhárd (Baján, 116.), Abért O., Mozsár (Bolla B., 30.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Smeringa (47., 1–1), Bonyhárd (60., 2–2), Abért O. (108., 2–3)

Az újonnan elinduló kupasorozatban U19-es együttesünk Zalaegerszegre látogatott. Itt sok ismerős arc fogadott bennünket, hiszen a kékeknél a kezdőcsapatban kapott szerepet Zsiga Marcell, Wolf Gergő és Nagy Roland Huba is.

A hazaiak jutottak előnyhöz, a 8. percben Zsiga Marcell talált a kapunkba, az első félidőben nem is esett több gól. A szünet után viszont hamar egyenlítettünk: Smeringa Erik egy szöglet utáni kipattanóra reagált villámgyorsan, 1–1. Az 55. percben visszavette előnyét a Zete, ám néhány perc elteltével megint döntetlen volt az eredmény: Bonyhárd Attila egy szabadrúgást követően egalizált, 2–2. A 90 perc alatt több találat nem esett, a döntetlen pedig azt jelentette, hogy 2X15 perces hosszabbítás várt még a felekre. Ennek második felében, a 108. percben Abért Olivér góljával már mi vezettünk! Egy beadás után kavarodást követően 10 méterről úgy lőtt a hosszúba, hogy a labda a kapufa belső éléről vágódott a hálóba, 2–3. A hátralévő időben is mi irányítottunk, így az U19-es kupasorozat legjobb 16 csapata közé kerültünk.

Igazi kupameccs volt, kétszer is hátrányban voltunk, de mindkétszer egyenlítettünk. Minőséget képviseltünk, rutinosabbak voltunk, ráadásul erővel is jobban bírtuk. Több jó teljesítményt is láthattam ma: ha hosszabbítás után is, de teljesen megérdemelten jutottunk tovább

– mondta Horváth András vezetőedző.